Ανοίγουν και πάλι οι δικογραφίες για τις πυρκαγιές σε Μάνη και Κύθηρα το 2017, στον απόηχο των τελευταίων αποκαλύψεων αλλά και της ηχογραφημένης συνομιλίας  που κατέθεσε στη Δικαιοσύνη ο   επιπυραγός της Πυροσβεστικής Δημ. Λιότσιος ο οποίος είχε συντάξει την πραγματογνωμοσύνη για την τραγωδία στο Μάτι.

Οι δύο δικογραφίες θα επανεξεταστούν από τις Εισαγγελίες Πειραιά και Καλαμάτα μετά τις  καταγγελίες του πραγματογνώμονα, για εσωτερικές «έριδες» στην Πυροσβεστική και αθέατες «συγκρούσεις» μεταξύ στελεχών του Σώματος  οι οποίες δυστυχώς έκριναν την εξέλιξη των πυρκαγιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επίμαχη συνομιλία που  προσκόμισε ο κ. Λιότσιος, ακούγεται να του λέει ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος, πως οι φωτιές στην Μάνη και τα Κύθηρα δεν αντιμετωπίστηκαν επαρκώς εξαιτίας υπηρεσιακών αντιδικιών μεταξύ στελεχών του Σώματος.

Συγκεκριμένα ο κ. Ματθαιόπουλος επιχειρώντας να πείσει τον πραγματογνώμονα της Εισαγγελίας της Αθήνας για το Μάτι “να γράψει πέντε πραγματάκια”ώστε να μην αποδοθεί ευθύνη σε κανέναν για την τραγωδία και να μην αντιμετωπίσει ο επιπυραγός την οργή ανωτέρων του και τον εκδικηθούν αφήνοντας τον χωρίς εναέρια μέσα σε φωτιές, του λέει: “Έτσι γίνονται τα παιχνίδια. Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με τον Καπέλιο (σ.σ. πρώην αρχηγό του Π.Σ.) και τον Βασιλειάδη (σ.σ. πρώην υπαρχηγό Επιχειρήσεων). Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στους εισαγγελείς του Γυθείου και του Πειραιά.. Έτσι παίζεται το παιχνίδι”.

Να σημειωθεί ότι η φωτιά στην Μάνη είχε ξεσπάσει στις αρχές Ιουλίου , με δύο μέτωπα στην Ανατολική πλευρά της Λακωνίας κοντά στις περιοχές Κότρωνα και Σκουταρίου και είχε προκαλέσει ζημιές σε σπίτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φωτιά στα Κύθηρα είχε ξεκινήσει αρχές Αυγούστου και μετά από περίπου τρεις ημέρες που δεν είχε ελεγχθεί τελικά κατέκαψε περισσότερα από 20 χιλιάδες στρέμματα . Και ο δήμαρχος του νησιού αλλά και η τότε αξιωματική αντιπολίτευση ΝΔ, είχαν αναφερθεί σε κακή διαχείριση των πτητικών μέσων της Πυροσβεστικής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης