Ένα εκατομμύριο ευρώ ζητεί η Εύη Τσέκου με αγωγή που κατέθεσε, από τους εκδότες και τα μέλη της συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ως αποζημίωση για τη δημοσίευση των φωτογραφιών με τις ερωτικές περιπτύξεις της ιδίας με το Χρήστο Ζαχόπουλο. H zougla.gr αποκαλύπτει το περιεχόμενο της αγωγής και τις απαιτήσεις της πρωταγωνίστριας αυτής της υπόθεσης. 

Η απάντηση της «35χρονης»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διά του δικηγόρου της, Κώστα Χρυσικόπουλου, η Εύη Τσέκου κατέθεσε αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά της εταιρείας που εκδίδει την εφημερίδα, «Πρώτο Θέμα Α.Ε», καθώς και των εκδοτών της, Θεμιστοκλή (Θέμο) Αναστασιάδη και Αναστάση (Τάσο) Καραμήτσο.

Η Εύη Τσέκου στρέφεται και κατά του συνόλου των δημοσιογράφων, που συγκροτούν τη συντακτική ομάδα, που διευθύνει την εφημερίδα, δηλαδή κατά των Χρήστου Ράπτη, Βασίλη Στεφανακίδη, Χαράλαμπου Κούτρα, Γιώργου Χριστοφορίδη, Κωνσταντίνου Ταμπαξή και Αντώνη Σρόιτερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποζημίωση 1 εκ. ευρώ ζητεί η Τσέκου

Με την αγωγή της, η Εύη Τσέκου ζητά αποζημίωση από την εκδοτική εταιρεία και τα οκτώ φυσικά πρόσωπα, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ από τον καθένα, συνολικά δηλαδή απαιτεί 1 εκατομμύριο ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο.

Η εκδοτική εταιρεία και τα φυσικά πρόσωπα που προαναφέρθηκαν, κατηγορούνται από την Εύη Τσέκου για τη δημοσίευση των γνωστών φωτογραφιών ερωτικού περιεχομένου, που παρουσίαζαν τις προσωπικές ερωτικές περιπτύξεις της ιδίας μετά του τότε γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστου Ζαχόπουλου.

Η δημοσίευση αυτών των φωτογραφιών, που κατά την Εύη Τσέκου διοχετεύθηκαν στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» από διαχειριστές της δικογραφίας (είναι και αυτό ένα ζήτημα), είχε προκαλέσει πολλές αρνητικές αντιδράσεις από το δημοσιογραφικό και πολιτικό κόσμο. Στην αγωγή της Εύης Τσέκου επισημαίνεται:

«Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα αποτελούσαν ανακριτικό υλικό από διεξαγόμενη ανακριτική διαδικασία και ήταν στοιχεία της δικογραφίας», ενώ παρακάτω παραθέτει δικαστική απόφαση ήδη από την 15η Ιανουαρίου του 2008, με την οποία απαγορεύεται η όποια διοχέτευση ή δημοσιοποίηση μέρους ή ολόκληρου του ανακριτικού υλικού.

Η Έυη Τσέκου, μετά από αυτή την επισήμανση, επιχειρεί να καταδείξει πως η δημοσίευση των φωτογραφιών αυτών δεν πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προστασίας εξόχως σημαντικού ζητήματος ουσιώδους δημοσίου συμφέροντος και θέτει θέμα προσβολής της προσωπικότητάς της.

 

Με την αγωγή της, ζητεί επίσης την προσωρινή κράτηση των δύο εκδοτών και των έξι προαναφερθέντων δημοσιογράφων για ένα έτος, λόγω της εις βάρος της αδικοπραξίας, αλλά και την υποχρέωση των εναγομένων να παραλείπουν κάθε παρόμοια προσβολή στο μέλλον. Ζητεί επίσης από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» αμέσως μετά την έκδοση της δικαστικής αποφάσεως να τη δημοσιεύσει.   

 

Διαγραφή Θ. Αναστασιάδη και Τ. Καραμήτσου από την ΕΣΗΕΑ

Διαγραφή 24 μηνών για τον Θέμο Αναστασιάδη και 18 μηνών για τον Τάσο Καραμήτσο, τους δύο εκδότες της εφημερίδας «ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» από τα μητρώα της επέβαλε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ άσκησε αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη στους δύο δημοσιογράφους για τη δημοσίευση φωτογραφιών από το επίμαχο DVD στο οποίο απεικονίζονταν ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστος Ζαχόπουλος και η 35χρονη, Εύη Τσέκου.

Το ΠΠΣ επέβαλε 2 χρόνια διαγραφή στον Θέμο Ανστασιάδη ως υπεύθυνο του εγχειρήματος, ομοφώνως (ψήφοι: 5- 0) και 18μηνη διαγραφή στον Τάσο Καραμήτσο κατά πλειοψηφία, για παράβαση αρχών δεοντολογίας.

Ο τρίτος- τότε- συνεκδότης της εφημερίδας  Μάκης Τριανταφυλλόπουλος κρίθηκε μη ελεγκτέος.

Οι τιμωρηθέντες έχουν  δικαίωμα άσκησης έφεσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης