Ελλάδα και Κύπρος έδωσαν και φέτος δυναμικό παρών στην μεγάλη έκθεση τροφίμων και ποτών Fancy Food Show, η οποία ολοκληρώθηκε την περασμένη Τρίτη, στο Εκθεσιακό Κέντρο Τζάβιτς του Μανχάταν. Η Ελλάδα συμμετείχε με 21 εταιρίες και συνεταιρισμούς, οι περισσότερες ελαιουργίας, γαλακτοκομικών προϊόντων και κονσερβοποιίας, ενώ το παρών έδωσε και η Νομαρχία Ηρακλείου. Με 19 εταιρείες συμμετείχε και η Κύπρος, οι περισσότερες γαλακτοκομικών προϊόντων, αλλά και οινοποιίας.

Στην φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 2.500 εταιρείες από 81 χώρες του κόσμου, καθώς και 24.000 αγοραστές από μεγάλες εταιρείες διανομής όλων των τομέων των τροφίμων και ποτών, από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες..

ΤΟ ΧΑΛΟΥΜΙ «ΠΙΤΤΑΣ»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιαίτερα αισθητή έκανε την παρουσία του στην έκθεση το φημισμένο χαλούμι «Πίττας». Το περίπτερο της εταιρείας προσέλκυσε εκατοντάδες επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το ψήσιμο του χαλουμιού στις ειδικές γκρίλ που υπήρχαν και να το δοκιμάσουν.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Καθώς τα τρόφιμα καλύπτουν το 26% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών, η προώθησή τους έχει ιδιαίτερη σημασία στη δύσκολη οικονομική περίοδο που περνά η Ελλάδα. Οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις δείχνουν πως η κρίση δεν έχει επηρεάσει τις εξαγωγές ελληνικών τροφίμων, αντίθετα μάλιστα, η πτώση της τιμής του ευρώ έναντι του δολαρίου τα έχει κάνει περισσότερο ανταγωνιστικά, με αποτέλεσμα να σημειώνεται αύξηση στην περιοχή των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ευθύνη της ελληνικής συμμετοχής είχε ο Οργανισμός Προώθησης Ελληνικών Εξαγωγών (ΗΕΡΟ), η διευθύνουσα σύμβουλος του οποίου, Νάντια Ροντογιάννη, ήταν παρούσα. Δυναμική ήταν και η παρουσία της Κρήτης, με επικεφαλής τον αντινομάρχη Ηρακλείου, Δημήτριο Χρονάκη, και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΕ, Αλκιβιάδη Καλαμπόκη.

πηγή: www.greeknewsonline.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης