Σε πείσμα της… Άγκελα Μέρκελ, η οποία είχε προβλέψει νίκη της Γερμανίας 2-1, οι πιτσιρικάδες του Βικέντιου Ντελ Μπόσκε παρέδωσαν μαθήματα τεχνικής και θάρρους, άντεξαν την γερμανική δύναμη και έστειλαν την Ισπανία στον τελικό, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η νίκη ήταν δίκαιο αποτέλεσμα, αν και ο απρόσεκτος Πέντρο μπορούσε να είχε σκοράρει από εξαιρετική θέση ή να δώσει εύκολη πάσα για ανάλογο γκολ στον Βίγια.

Ακούστηκε από τον σχολιαστή της ΝΕΤ ότι ήταν μεγάλη απώλεια η απουσία του Γερμανού Τόμας Μίλερ. Ηταν! Διότι αυτός ο νεαρός αποτέλεσε στα προηγούμενα παιγνίδια το ‘κλειδί’ στην επίθεση, εν αντιθέσει με τον ντεφορμέ και τεμπέλη Λούκα Ποντόλσκι, που απογοήτευσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα έλεγε κανείς ότι η Γερμανία δεν μπορούσε να προχωρήσει, έτσι όπως προσπάθησε απέναντι στους Ισπανούς και φυσιολογικά έμεινε εκτός τελικού. Σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έπεισε ότι μπορούσε να τα καταφέρει, άρα, μάλλον βρήκε τον μάστορά της και θα προσπαθήσει τώρα, το Σάββατο, να πάρει την τιμητική τρίτη θέση από την ξεκούραστη και πλήρη Ουρουγουάη.

Όσο για την Ισπανία, μπορεί να μη λειτούργησαν εντυπωσιακά οι κυνηγοί της Βίγια και Τόρες (όσο αγωνίστηκε), όμως το τρίγωνο Τσάβι – Αλόνσο – Ινιέστα φρόντισε για τα πάντα στο κέντρο, όπου κατακτήθηκε η μάχη για το εισιτήριο στον τελικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης