Στον τελικό του Μουντιάλ προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ισπανία. Οι «φούριας ρόχας» επικράτησαν με 1-0 της Γερμανίας στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης, που διεξήχθη στο «Ντέρμπαν στέντιουμ» και έτσι θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο απέναντι στην Ολλανδία την Κυριακή στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Το γκολ που έκρινε τον ημιτελικό κι έστειλε στον «έβδομο ουρανό» τους πρωταθλητές Ευρώπης σημείωσε ο Πουγιόλ στο 73’ με κεφαλιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο φιναλίστ δεν έχουν κατακτήσει ποτέ το βαρύτιμο τρόπαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως εκ τούτου όποια ομάδα το κατακτήσει αυτομάτως θα γράψει ιστορία, αφού θα γίνει η όγδοη μετά τις Ουρουγουάη, Ιταλία, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Αργεντινή και Γαλλία, που θα προστεθεί στο «πάνθεον» του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

«Αφηνιασμένοι» μπήκαν στο παιχνίδι οι παίκτες του Ντελ Μπόσκε, ρίχνοντας στα «σκοινιά» με το… καλησπέρα την Γερμανία.

Στον αντίποδα η ομάδα του Λεβ, από την οποία έλειψε πολύ ο Μίλερ, είχε αρκεστεί σε παθητικό ρόλο, δίνοντας αρκετό χώρο στην Ισπανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη καλή ευκαιρία των πρωταθλητών Ευρώπης δημιουργήθηκε μόλις στο 6’, όταν ο Πέδρο (ξεκίνησε αντί του Τόρες «τροφοδότησε» τον Νταβίντ Βίγια στην «καρδιά» της γερμανικής άμυνας, με τον Νόιερ ωστόσο να είναι σε ετοιμότητα και να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Η ομάδα του Ντελ Μπόσκε συνέχισε να έχει την απόλυτη κυριαρχία στο ματς, και έτσι στο 14 φλέρταρε και πάλι με το 1-0.

Ο Πουγιόλ, μετά από τη σέντρα του Ινιέστα έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα δεν του έκανε το… χατίρι, αφού πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γερμανού πορτιέρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα «πάντσερ», που ήταν εντελώς ακίνδυνα επιθετικά στο πρώτο μέρος επισκέφτηκαν για πρώτη φορά του Κασίγιας στο 32’ με το σουτ του Τροχόφσκι, που υποχρέωσε τον γκολκίπερ της Ρεάλ να πέσει στην αριστερή γωνία του και να διώξει σε κόρνερ.

Μάλιστα η «νασιοναλμανσαφτ» λίγο πριν «κλείσει» το ημίχρονο, ζήτησε πέναλτι, όταν ο Οζίλ βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Σέρχιο Ράμος.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Βίκτορ Κασάι δεν είχε κάποια παράβαση, αφήνοντας το παιχνίδι να εξελιχθεί.
Ίδιο σκηνικό είχαμε και στην επανάληψη, αφού η Ισπανία είχε τα ηνία του παιχνιδιού δημιουργώντας μάλιστα αρκετούς κινδύνους μπροστά από την εστία του Νόιερ, που είχε αρκετή δουλειά σήμερα.

Στο 48’ οι πρωταθλητές Ευρώπης απείλησαν με τον Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος σούταρε, στέλνοντας όμως την μπάλα μακριά από το δεξί δοκάρι, ενώ ο μέσος της Ρεάλ δύο λεπτά αργότερα έκανε ακόμη ένα σουτ, που δεν βρήκε και πάλι στόχο.

Οι Γερμανοί προσπαθησαν στη συνέχεια να πιέσουν κάτω από το κέντρο, όμως ήταν ανίκανοι να να συγκρατήσουν τις κατά κύματα επιθέσεις των «φούριας ρόχας», με κυριότερους εκφραστές τους Αλόνσο, Ινιέστα και Τσάβι.

Στο 55΄ ο Βίγια έκανε ένα σουτ, με την μπάλα να περνάει άουτ, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα χρειάστηκε να επέμβει σωτήρια ο Νόιερ (απέκρουσε σουτ του Πέδρο) για να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του.

Μάλιστα η φάση είχε και συνέχεια, αφού ο Ινιέστα έκανε τη συρτή σέντρα από αριστερά, αλλά ο Βίγια δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Από την άλλη η Γερμανία προσπάθησε να απειλήσει στο 61΄ με τον Κλόζε, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας από τη σέντρα του Γιάνσεν, ωστόσο το σουτ του έφυγε ψηλά άουτ.

Μάλιστα στο 69’ τα «πάντσερ» έχασαν σπουδαία ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα, κόβντρα στη ροή του ματς, όταν ο νεοεισελθών Κρόος βρέθηκε αμαρκάριστος σε θέση «βολής» από τη σέντρα του Ποντόλσκι και έκανε το σουτ, βλέποντας τον Κασίγιας, να αποκρούσει.

Για να φτάσουμε στο 73’, όταν ο Πουγιόλ έλυσε το γόρδιο δεσμό, δίνοντας προβάδισμα στην Ισπανία.
Ο Τσάβι εκτέλεσε κόρνερ και ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα, που είχε «ανέβει» στην περιοχή της Γερμανίας πήδηξε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Στα εναπομείναντα λεπτά η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ κυνήγησε εναγωνίως το γκολ της ισοφάρισης., το οποίο δεν ήρθε ποτέ.

Έτσι το τελευταίο σφύριγμα του Βίκτορ Κασάι βρήκε τους «φούριας ρόχας» να πανηγυρίζουν την πρόκρισή στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Γερμανία-Ισπανία 0-1

Γκολ: 73′ Πουγιόλ


Κίτρινες:

Κόκκινες:

H είσοδος ενός οπαδού στον αγωνιστικό χώρο

Γερμανία (Λεβ):(Γιοακίμ Λεβ): Νόιερ, Λαμ, Φρίντριχ, Μερτεζάκερ, Μπόατενγκ (52΄ Γιάνσεν), Τροχόφσκι (62΄ Κρόος), Κεντίρα (81΄ Γκόμεζ), Σβαϊνστάιγκερ, Ποντόλσκι, Οζίλ, Κλόζε.

Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Πουγιόλ, Καπντεβίλα, Τσάμπι Αλόνσο (93΄ Μαρτσένα), Τσάβι, Ινιέστα, Μπούσκετς, Πέδρο (86΄ Νταβίντ Σίλβα), Νταβίντ Βίγια (81΄ Τόρες).

Tα στατιστικά του αγώνα

Γερμανία
  
Ισπανία
0 Γκολ
1
2 Σουτ στο τέρμα
5
3 Άστοχα σουτ
8
9 Φάουλ κατά
7
6 Κόρνερ
7
2 Οφσάιντ
1
0 Κίτρινες κάρτες
0
0 Κόκκινες κάρτες
0
47% Κατοχή μπάλας
53%

Θεατές: 60.960

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης