Κλήση ως ύποπτοι για τις πέντε Δεκεμβρίου από τον εισαγγελέα Δημήτρη Πιέρρο έλαβαν πριν από λίγο ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος, σχετικά με την άρνησή τους να καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Εν τω μεταξύ διαβιβάστηκε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Γιάννη Σακελλάκο, το έγγραφο του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής της βουλής Χρήστου Μαρκογιαννάκη με το οποίο τον ενημέρωνε ότι ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος παρότι είχαν κληθεί ως μάρτυρες ενώπιον της επιτροπής, αρνήθηκαν πεισμόνως να καταθέσουν και αντ’ αυτού κατέθεσαν υπόμνημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έγγραφο του κ. Μαρκογιαννάκη χρεώθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δημήτρη Πιέρο ο οποίος θα ερευνήσει τους λόγους και τις εξηγήσεις των δύο μοναχών, προκειμένου να κρίνει εάν με τη στάση και τη συμπεριφορά τους στην Εξεταστική Επιτροπή της βουλής στοιχειοθετείται το αδίκημα της άρνησης κατάθεσης.

Στο μεταξύ, στο θέμα των συμβολαίων που συντάχτηκαν ανάμεσα στη Μονή Βατοπεδίου και το ελληνικό δημόσιο αναφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του συμβολαιογραφικού συλλόγου, Γιώργος Στασινόπουλος, ο οποίος κατέθεσε το πρωί στην εισαγγελέα, Ευσταθία Σπυροπούλου. 

Η εισαγγελέας επέδειξε στον κ. Στασινόπουλο, σύμφωνα πληροφορίες, όλα τα συμβόλαια που είχε συντάξει η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη και ιδιαίτερα αυτά της Ουρανούπουλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ.  Στασινόπουλος κάλυψε σε μεγάλο βαθμό την κ. Πελέκη αναφέροντας ότι ο συμβολαιογράφος δεν χρειάζεται να ζητά βεβαίωση από την αρχαιολογική υπηρεσία ή βεβαίωση από το δασαρχείο, γιατί δεν ήταν αντισυμβαλλόμενος ιδιώτης, αλλά το ελληνικό δημόσιο.

Επιπλέον για το χαρακτηρισμό των εκτάσεων ως άρτιων και οικοδομήσεων υποστήριξε ότι στηρίχτηκε στις δηλώσεις των μηχανικών και πρόσθεσε ότι ο συμβολαιογράφος δεν έχει σχέση με την δηλούμενη αξία του ακίνητου, η οποία προσδιορίζεται είτε με βάση την αντικειμενική αξία, είτε με βάση όσων δηλώνουν οι εκτιμητές.

Η κυρία Σπυροπούλου μελετά τα στοιχεία από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών της Μονής Βατοπεδίου, προκειμένου να κρίνει αν θα χρειαστεί να καλέσει κι άλλους μάρτυρες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης