Κατέκλυσαν τη Ρώμη σήμερα οι κάτοικοι της επαρχίας Aquila, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης Berlusconi να τους υποχρεώσει να καταβάλουν κανονικά από τον ερχόμενο Δεκέμβριο όλους τους προβλεπόμενους φόρους.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, σημειώθηκαν συγκρούσεις με την Αστυνομία, στην πλατεία Del Popolo και την οδό Del Corso. Τρεις διαδηλωτές τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και μια νεαρή κοπέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν στην πορεία προστέθηκαν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Πιερλουίτζι Μπερσάνι (Δημοκρατικό Κόμμα) και Αντόνιο Ντι Πιέτρο (Ιταλία των Αξιών) οι αστυνομικοί επέτρεψαν τελικά στους σεισμόπληκτους να πλησιάσουν στην πλατεία Colona, όπου βρίσκεται το κυβερνητικό μέγαρο.

Οι κάτοικοι του Abruzzo, της περιοχής που επλήγη περισσότερο από τον εγκέλαδο τον Απρίλιο του 2009, ζήτησαν να υπάρξει νέα παράταση σε ό,τι αφορά τη φορολόγησή τους, ενώ αξίωσαν να ξεκινήσει άμεσα η ανοικοδόμηση του ιστορικού κέντρου της πόλης, το οποίο παραμένει μέχρι και σήμερα κλειστό.

Ο λόγος στη Δικαιοσύνη…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, μέσα στις επόμενες μέρες αναμένονται οι αποφάσεις της ιταλικής Δικαιοσύνης αναφορικά με τις ποινικές ευθύνες που έχουν προκύψει για μηχανικούς και αρχιτέκτονες, οι οποίοι κατηγορούνται για τα «χάρτινα» κτίρια της Aquila.

Σημειώνεται ότι κατά το σεισμό είχε σκοτωθεί ο Έλληνας φοιτητής, Βασίλης Κουφολιάς, ο οποίος βρισκόταν σε πολυκατοικία που κατέρρευσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης