Πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου, κάνει η Άπνοια του Άρη Μπαφαλούκα. Η Άπνοια, πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη, είναι η ιστορία του 23χρονου Δημήτρη, πρωταθλητή κολύμβησης, ο οποίος αν και έχει κατακτήσει το Πανευρωπαϊκό δεν νιώθει χαρούμενος.

Καθώς καταδύεται στα σκοτεινά νερά μιας πισίνας, μνήμες από το πρόσφατο παρελθόν του ξετυλίγονται στο μυαλό του, θυμίζοντάς του στη σχέση του με την Έλσα, μια οικολόγο ακτιβίστρια που έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Η Άπνοια θα βγει στις αίθουσες το χειμώνα του 2011. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Σωτήρης Πάστρας, Γιουλίκα Σκαφιδά, Γιώργος Καραμίχος, Ανδριάννα Μπάμπαλη, Λυδία Φωτοπούλου, Ακύλλας Καραζήσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, το οποίο ξεκινά την Παρασκευή, 2 Ιουλίου, συμμετέχουν οι ταινίες Μαύρο λιβάδι του Βαρδή Μαρινάκη (στο τμήμα Official Selection) και Διαχειριστής του Περικλή Χούρσογλου (στο τμήμα Anoher View).

• Η ταινία του Βαρδή Μαρινάκη και του Περικλή Χούρσογλου θα προβληθούν και στο Φεστιβάλ του Σικάγο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 7-21 Οκτωβρίου.

• Στο Φεστιβάλ του Μονάχου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου, συνεχίζει τις φεστιβαλικές του προβολές το Μέσα στο δάσος του Άγγελου Φραντζή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ίδιο Φεστιβάλ θα προβληθεί και η τελευταία ταινία του Νίκου Περάκη, με τίτλο Artherapy.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης