Το Υπουργείο Υγείας της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβεβαιώθηκαν δύο νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη χώρα, γεγονός που αύξησε τον αριθμό των λεγόμενων ενεργών περιπτώσεων σε δέκα. Όλες τους συνδέονται με ταξίδια στο εξωτερικό.

Τα δύο νέα κρούσματα είναι ένας νεαρός μεταξύ 20 και 30 ετών, που έφθασε στη χώρα τη 19η Ιουνίου από την Ινδία, και ένας περίπου συνομήλικός του που έφθασε στη Νέα Ζηλανδία τη 18η από τις ΗΠΑ, διευκρίνισε ο Άσλεϊ Μπλούμφιλντ, ανώτερος αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την ανάρρωση ενός ανθρώπου που τελούσε σε απομόνωση στην Ουέλινγκτον, οι ενεργές περιπτώσεις είναι πλέον 10, πρόσθεσε ο Μπλούμφιλντ.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη Νέα Ζηλανδία -όπου ωσότου εντοπιστούν λίγα νέα κρούσματα οι αρχές διαβεβαίωναν πως ο ιός είχε εξαλειφθεί από την επικράτεια- ανέρχεται σε 22 νεκρούς επί συνόλου 1.165 μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει διαβιβάσει η κυβέρνηση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης