Το ταχίνι είναι ένα φυσικό προϊόν το οποίο αποτελείται από 100% αλεσμένο σουσάμι που ψήνεται είτε αποφλοιωμένο είτε με το φλοιό του (ολικής άλεσης) και έπειτα αλέθεται.
Ανήκει στην κατηγορία του λίπους μαζί με το βούτυρο και το λάδι ωστόσο παρουσιάζει κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα υπόλοιπα τρόφιμα της κατηγορίας του.
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στις χώρες της Μέσης Ανατολής αποτελεί βασικό συστατικό της καθημερινής διατροφής, καθώς χρησιμοποιείται για την παρασκευή πολλών φαγητών.
Τι κερδίζετε με μόλις μία κουταλιά ταχίνι
Ενέργεια 89 θερμίδες
Πρωτεΐνη 2,55 γρ.
Ολικά λιπαρά 8,06 γρ.
Υδατάνθρακες 3,18 γρ.
Φυτικές ίνες 1,4 γρ.
Απλά σάκχαρα 0,07 γρ.
Ασβέστιο 64 mg
Σίδηρος 1,34 mg
Μαγνήσιο 14 mg
Φώσφορος 110 mg
Κάλιο 62 mg
Νάτριο 17 mg
Ψευδάργυρος 0,69 mg
Χαλκός 0,242 mg
Μαγγάνιο 0,218 mg
Σελήνιο 0,3 μg
Θειαμίνη 0,183 mg
Ριβοφλαβίνη 0,071 mg
Νιασίνη 0,818 mg
Παντοθενικό οξύ 0,104 mg
Βιταμίνη Β6 0,022 mg
Φυλλικό οξύ 15 μg
Βιταμίνη E 0,04 mg
Περισσότερα στο govastileto.gr