Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Catherine Ashton, χαιρέτισε σήμερα την απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να επιτρέψει την είσοδο στη Λωρίδα της Γάζας σε κατασκευαστικά υλικά για τα προγράμματα της διεθνούς κοινότητας, που έχουν εγκριθεί από την Παλαιστινιακή Αρχή.

«Αυτή η ανακοίνωση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα από πλευράς της ισραηλινής κυβέρνησης», τονίζει η Ashton στο ανακοινωθέν της για τη δημοσίευση από το Ισραήλ δύο καταλόγων με υλικά και προϊόντα, τα οποία θα υπόκεινται σε έλεγχο και θα απαγορεύεται η εισαγωγή τους στη Γάζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι λεπτομέρειες αυτής της απόφασης θα πρέπει να αναλυθούν προσεκτικά, όμως ευελπιστώ πως η εφαρμογή των μέτρων αυτών θα επιτρέψει την ανοικοδόμηση της Γάζας και την ανάκαμψη της οικονομίας της», επισήμανε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

«Η μετακίνηση των προσώπων και οι εμπορικές συναλλαγές ανάμεσα στη Γάζα είναι ζωτικής σημασίας. Η ΕΕ είναι έτοιμη να βοηθήσει το Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή να ασφαλίσει τα σημεία διάβασης», πρόσθεσε.

Παράλληλα, επανέλαβε για μια φορά ακόμη την έκκλησή της για απελευθέρωση του κρατουμένου από παλαιστινιακές ομάδες Ισραηλινού στρατιώτη, Gilad Salit.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης