Συνάντηση με τον σύμβουλο του προέδρου του Ιράν για θέματα Πολιτισμού και Ισλαμικών Σχέσεων, Μεχντί Μοσταφαβί, είχε σήμερα ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Π. Γερουλάνος.

Ο κ. Γερουλάνος εισηγήθηκε την καθιέρωση Εβδομάδας Πολιτισμού «Ελλάδος – Ιράν», τη σύσταση ομάδων οι οποίες θα ασχοληθούν με τηλεοπτικές συμπαραγωγές μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και την ενίσχυση των κινηματογραφικών σχέσεων, τόσο σε τεχνικό όσο και σε καλλιτεχνικό επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μοσταφαβί αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη αγάπη που τρέφουν οι Ιρανοί για την ελληνική φιλοσοφία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι είναι εξαιρετικά γνωστό το έργο του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, καθώς και ότι πολλά ελληνικά βιβλία -κυρίως επιστημονικά και φιλοσοφικά- έχουν μεταφραστεί στη χώρα του.

Ζήτησε να ενταθεί η προβολή της λογοτεχνίας από τη μία χώρα προς την άλλη, ως μέσο ανάπτυξης της σχέσης των δύο λαών. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει ήδη συνεργασία και μεταξύ πανεπιστημιακών ιδρυμάτων των δύο χωρών και εκπονούνται από κοινού έρευνες.

Οι δύο άνδρες στο πλαίσιο των καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, συζήτησαν και για πιθανούς τρόπους ενίσχυσης και συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στο Ιράν ομάδα Ελλήνων ειδικών για να ενημερωθεί για την αξιοποίηση αρχαιοτήτων που έχουν εντοπιστεί στα βάθη της θάλασσας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης