Η επέτειος (20 χρόνια από το θάνατό του) ήταν η βασική αφορμή. Το αφιέρωμα του καλού περιοδικού «η λέξη», μια δεύτερη, σαφώς αξιέπαινη.

Εντούτοις, η εκδήλωση στην αίθουσα «Γιώργος Καραντζάς» της ΕΣΗΕΑ, φιλοξένησε μόλις 47 ψυχές (συν τα στελέχη του πάνελ), για την εκδήλωση που οργάνωσε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης προς τιμήν του Κώστα Ταχτσή. Πάντως, μεταξύ αυτού του ισχνού ακροατηρίου, βρέθηκαν συγγραφείς (Βασιλικός, Κουμανταρέας), πολιτικοί (Νίκος Κωνσταντόπουλος), ποιητές (Θανάσης Νιάρχος), διανοούμενοι (Αλέξανδρος Αργυρίου) και φίλοι του (Γιώργος Παντούρης) από αυτούς που έπαιζαν νεανικά παιγνίδια με τον τιμώμενο συγγραφέα, γύρω από τους δρόμους της Πλατείας Κυριακού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κείμενα από το έργο του Ταχτσή διάβασε η ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη, ενώ ο Νίκος Κωνσταντόπουλος μίλησε διεξοδικά για το «πολιτικό περιβάλλον» του Ταχτσή, για μια Ελλάδα που προσπαθούσε να ηρεμήσει από τον Εμφύλιο και να ισορροπήσει σε «ναυαγισμένες καταστάσεις», υποκύπτοντας σε πάθη και ανεκπλήρωτα όνειρα.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Βασίλης Βασιλικός και τη γενική φροντίδα ο γενικός γραμματέας του «Μορφωτικού» της ΕΣΗΕΑ, Γιώργος Μωραϊτίνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης