Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων-Πωλητών Λαϊκών Αγορών, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης, καθώς και 23 αγρότες-παραγωγοί, διαμαρτυρόμενοι για την «αντισυνταγματική και παράνομη απόφαση του υπουργού Οικονομικών» περί ταμειακών μηχανών.

Οι παραγωγοί θεωρούν αντισυνταγματική την απόφαση με την οποία τους επιβλήθηκε η υποχρεωτική αγορά των μηχανών μέχρι τις 30 Ιουνίου και ακολούθως η υποχρεωτική χρήση τους από την 1 Οκτωβρίου 2010, απόφαση η οποία τους εντάσσει στη δεύτερη κατηγορία τήρησης φορολογικών βιβλίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι η εν λόγω απόφαση εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι η πρόβλεψη για την παραγγελία ταμειακής μηχανής τέσσερις μήνες πριν από τη νόμιμη έναρξη της υποχρεωτικής χρήσης της συνιστά «νομικό οξύμωρο», διότι δεν είναι δυνατόν να επιβάλλονται φορολογικές υποχρεώσεις πριν την ημέρα ένταξής τους σε διαφορετική κατηγορία τήρησης βιβλίων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης