Ο ποδοσφαιριστής Παναγιώτης ΚονέΑπό τον σταρ του ΝΒΑ Allen Iverson και τον πιο stylish ποδοσφαιριστή της υφηλίου David Beckham μέχρι τον δικό μας Γιώργο Πρίντεζη, τον Ismael Blanco και τον Παναγιώτη Κονέ. Η τέχνη του τατουάζ είναι εδώ και χρόνια άρρηκτα συνδεδεμένη με τους αθλητές, εγχώριους και διεθνείς. To ένθετο Piazza της εφημερίδας Veto επισκέφθηκε το «Sake Tattoo Studio», το οποίο είναι γνωστό στους μυημένους του είδους, ως το στούντιο που προτιμούν οι αθλητές για να κάνουν τα ανεξίτηλα σημάδια στο δέρμα τους.
Ο ηθοποιός Δημήτρης ΒλάχοςΤο λόγο που συμβαίνει αυτό ανέλαβε να εξηγήσει ο ιδιοκτήτης του χώρου Γιάννης Καραμπέτσος (ή αλλιώς Sake) «Νομίζω ότι τους αρέσει η προσέγγιση μας. Τους αντιμετωπίζουμε πάνω απ’ όλα σαν φίλους μας αφού με τους περισσότερους είμαστε κοντά και ηλικιακά. Από κει κι έπειτα οι αθλητές αλλά και οι άνθρωποι της showbiz γενικότερα εμπιστεύονται κάποιον με καλλιτεχνική άποψη πάνω στο τατουάζ τους», είπε μιλώντας στο Piazza.

Ο μπασκετμπολίστας Γιώργος ΠρίντεζηςΤι θυμάται από τα «χτυπήματα» στους αθλητές; «Σε γενικές γραμμές ήταν όλοι τους συνεργάσιμοι. Χαίρονταν που το έκαναν. Από τους πιο ευγενικούς ήταν ο Ismael Blanco. Πολύ low profile άνθρωπος. Αν δεν μου έλεγε κάποια στιγμή ότι ήταν αυτός μπορεί και να μην τον γνώριζα», λέει χαρακτηριστικά ο Sake. «Ο Bruno Cirillo, από την άλλη μεριά, ήταν λίγο νευρικός κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Παρ’ όλα αυτά αγαπάει πολύ το τατουάζ. Το ίδιο και ο Παναγιώτης Κονέ, ο Βαγγέλης Μόρας και ο Tamandani Ensaliva».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Playmate Βιβή ΤσιάμηΟ Sake ξεκίνησε την πορεία του στο χώρο της εναλλακτικής τέχνης σε ηλικία 15 ετών και κάνοντας graffiti κάπου παρακάτω μπήκε δυναμικά στον χώρο του τατουάζ. Αρχικά ως σχεδιαστής μοτίβων tattoo και στη συνέχεια ως εκπαιδευόμενος artist. Η φαντασία, η φωτορεαλιστική γνώση και η καλλιτεχνική αντίληψη του τον έκαναν να ξεχωρίσει. Γρήγορα η φήμη του ξεπέρασε τα όρια της Ελλάδας. Η συμμετοχή του στο παγκόσμιο meeting στο Μιλάνο τον καθιέρωσε σαν καλλιτέχνη, ενώ ακολούθησαν και δύο διεθνή βραβεία, ένα για πορτραίτο κι ένα δεύτερο για μεγάλο μανίκι με χρώμα.

«Μαραθώνιος» τατουάζ με Πρίντεζη και Τσιάμη

Ήρθε στην Ελλάδα και ξεκίνησε τις καλοκαιρινές διακοπές του κάνοντας δύο καινούρια tattoo. Ο Γιώργος Πρίντεζης επισκέφθηκε το στούντιο του Sake μέσα στον Ιούνιο και «χτύπησε» στην πλάτη του ένα σταυρό και στο χέρι του τη φράση «one passion, one story, my legend». Μαζί με τον πρώην μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού που πλέον αγωνίζεται στη Μάλαγα, εμπλούτισε τη συλλογή με τα τατουάζ της και η σύντροφος του, Βιβή Τσιάμη, στην ωμοπλάτη της οποίας ο Sake «χτύπησε» μια προσευχή στα σανσκριτικά.

Η Τζώρτζια των "Μπλε"Όπως αποκάλυψε ο Sake «Με τον Γιώργο μιλούσαμε καιρό μέσω internet για τα συγκεκριμένα τατουάζ. Είχαμε μιλήσει και στο τηλέφωνο και κατάλαβα ότι το παιδί ήθελε πολύ να τα κάνει. Κάποια χρονική στιγμή υπήρχε ακόμη και η σκέψη να πάω εγώ στη Μάλαγα να τον βρω για να του τα «χτυπήσω» εκεί. Τελικά ήρθε εκείνος στην Αθήνα και μέσα σε μια μέρα τα κάναμε και τα δύο. Περάσαμε καλά με τον Γιώργο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Ήταν πολύ απλός στη συμπεριφορά του, άνετος, ευγενικός και με χιούμορ. Συχνά έκανε πλάκα και πραγματικά μου έκανε εντύπωση η υπομονή του τόσες ώρες».
Celebrities’ και ευτράπελα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΤάμταΜε τόσες διασημότητες που έχουν επισκεφθεί κατά καιρούς το «Sake Tattoo Studio» είναι λογικό να υπάρχουν και αρκετά απρόοπτα …καταγεγραμμένα στο βιβλίο συμβάντων. Ο Γιάννης δεν εκθέτει φυσικά την εκλεκτή πελατεία του. Δεν μπόρεσε όμως να μην μοιραστεί με τους αναγνώστες της εφημερίδας την … τεχνική μιας διάσημης μαμάς που πήγε να κάνει τατουάζ μαζί με το παιδί της. «Το μωρό ήταν μικρό και το είχε σε καροτσάκι. Από τη μία λοιπόν έκανε εκείνη το τατουάζ κι από την άλλη κουνούσε το καρότσι με το πόδι της για να κοιμηθεί το παιδί της», είπε γελώντας. Τη λίστα με τους επώνυμους φαν των tattoo συμπληρώνουν κι άλλοι. «Η Τζόρτζια των «Μπλε» αγαπάει πολύ τα τατουάζ και το υποστηρίζει και ως τέχνη. Είναι μια φανταστική καλλιτέχνιδα που δεν κάνει τατουάζ απλώς για να φανεί, όπως συνηθίζεται. Ταιριάζουν στην προσωπικότητα της. Η Τζόρτζια ήταν από τους λίγους που με άφησαν να κάνω αυτό που πίστευα ότι ήταν καλύτερο για εκείνη. Η Τάμτα, από την άλλη μεριά, έγραψε το beat it στο δάχτυλο της ως φόρο τιμής στον Michael Jackson λίγο καιρό μετά το θάνατο του. Cool άτομο. Το ίδιο και ο Δημήτρης Βλάχος που έκανε ένα maori (όνομα ιθαγενούς πληθυσμού της Νέας Ζηλανδίας και της γλώσσας του) στο πόδι του».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης