Σε ισόβια κάθειρξη, με ελάχιστη φυλάκιση τα 25 χρόνια πριν από τη χρήση του δικαιώματος υποβολής έφεσης για πρόωρη αποφυλάκιση, καταδικάστηκε ένας νεαρός ελληνικής καταγωγής που βρέθηκε ένοχος για τη δολοφονία Κινέζας φοιτήτριας. Δράστης ο 22χρονος Σταύρος Παπαδόπουλος από το Χόμπαρτ της Τασμάνιας, ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του στο έγκλημα που ο δικαστής χαρακτήρισε «ιδιαίτερα φρικιαστικό».

Τραγικό θύμα η 26χρονη Κινέζα φοιτήτρια Ζαγκ Τίνα Γιου. Συνεργός στον φόνο ο Ντανιέλ Τζο Ουίλιαμς, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη δέκα ετών. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο, οι δύο άνδρες συνάντησαν το άτυχο κορίτσι σε μια πιτσαρία και πήγαν στο σπίτι του Παπαδόπουλου. Εκεί ο ομογενής την κακοποιούσε τόσο φρικτά, επί τρεις ώρες, σε σημείο που το άτυχο κορίτσι να τον παρακαλεί να την σκοτώσει για να «λυτρωθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως και έγινε, καθώς, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο, ο Παπαδόπουλος, αφού την γρονθοκόπησε πολλές φορές τραβώντας της από τα μαλλιά, χτυπούσε το κεφάλι της στον τοίχο και στη συνέχεια, αφού την χτύπησε με ένα τσιμεντένιο τούβλο στο κεφάλι, την πήγε στην μπανιέρα. Ο Ουίλιαμς, που όλο το βράδυ κάπνιζε μαριχουάνα και ήταν το «ακροατήριο στην παράσταση» του ομογενούς, τον βοήθησε να την πνίξει και να μεταφέρουν το πτώμα της στο αυτοκίνητο του Παπαδόπουλου και από εκεί σε ένα ποτάμι όπου και το πέταξαν.

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε, επίσης, πως ο Παπαδόπουλος εγκατέλειψε νωρίς το σχολείο και ήταν χρήστης ναρκωτικών. Εξαρτημένος από τη μαριχουάνα, όπως αναφέρθηκε, ήταν και ο Ουίλιαμς.

πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης