Το αψεγάδιαστο πρόσωπό του ίσως είναι το δυνατότερό του «χαρτί», πάνω στο οποίο έχτισε την καριέρα του. Αυτή τη φορά όμως, ο Μπραντ Πιτ καλείται να «παίξει» χωρίς αυτό το πλεονέκτημα, στη νέα του ταινία «The Curious Case of Benjamin Button».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πιτ τσαλακώνεται σε τέτοιο σημείο, που στο πρώτο μισό του έργου είναι κυριολεκτικά αγνώριστος. Υποδύεται έναν άντρα που γεννιέται 80 χρονών και μεγαλώνει αντίστροφα. Σαν μωρό είναι ρυτιδιασμένο, ενώ στην εφηβεία του έχει την όψη παππού, χωρίς μαλλιά και μικροκαμωμένο σώμα.

Η ταινία βασίζεται σε βιβλίο του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ και τοποθετείται χρονικά στη δεκαετία του ’20 στη Νέα Ορλεάνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συμπρωταγωνίστριά του είναι η ταλαντούχα ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ. Ο Μπραντ Πιτ παραδέχτηκε ότι είχε ενδοιασμούς για το συγκεκριμένο ρόλο. «Πραγματικά δεν ήθελα να το κάνω. Έκανα τη θητεία μου στα ρομάντζα και δεν πήγε καλά. Το σενάριο ήταν υπέροχο αλλά δεν πίστευα ότι ήμουν ο κατάλληλος γι’ αυτό».

Τελικά, τον έπεισε ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Φίντσερ, καθώς του είπε ότι δεν πρόκειται για ρομαντική ταινία. Πριν ακόμα βγει στις αίθουσες, πολλοί λένε ότι το «The Curious Case of Benjamin Button» θα πρωταγωνιστήσει στα επόμενα βραβεία Όσκαρ. Η πρεμιέρα του στις ΗΠΑ έχει προγραμματιστεί για την ημέρα των Χριστουγέννων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης