Σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να προκριθεί στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και να αναδειχθεί πρωταθλητής, παρά την διαφορά που έχει από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, εμφανίστηκε ο Χενκ Τεν Κάτε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA. Πως δικαιολόγησε την αισιοδοξία του αυτή; «Παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο».

Συνολικά η συνέντευξη του Ολλανδού τεχνικού:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώς θα προσεγγίσει η ομάδα σας τον αγώνα με την Ίντερ;

«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Χτίζουμε μία νέα ομάδα και αγώνες απέναντι σε σπουδαίους αντιπάλους όπως η Ίντερ μπορούν να μας δώσουν μία ιδέα για το πού βρισκόμαστε. Αν παραμείνουμε οργανωμένοι μπορούμε να αιφνιδιάσουμε οποιαδήποτε ομάδα. Σεβόμαστε πολύ την Ίντερ, αλλά δεν τη φοβόμαστε. Σε 90 λεπτά μπορούν να συμβούν τα πάντα. Αν εξαιρέσουμε την Ίντερ, που σχεδόν έχει προκριθεί, ο όμιλος είναι ανοικτός. Πρέπει να πάμε στο Μιλάνο με την πίστη πως μπορούμε να πάρουμε τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας και να χτίσουμε πάνω σε αυτό».

Πιστεύετε πως η εμφάνιση του Παναθηναϊκού στη Βρέμη ήταν η καλύτερή του ως τώρα φέτος;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παίξαμε εξαιρετικά, κάναμε πολύ καλούς συνδυασμούς και δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τον τρόπο που αποδίδουμε στην Ευρώπη ως τώρα, εκτός από τον αγώνα απέναντι στην Ανόρθωση».

Ποια είναι η γνώμη σας για την Ανόρθωση;

«Είναι μια συμπαγής ομάδα με πολύ καλή άμυνα. Διαθέτει καλή οργάνωση στο παιχνίδι της και μπροστά έχει παίκτες που μπορούν να μετατρέψουν σχεδόν κάθε ευκαιρία σε γκολ. Κανείς δεν περίμενε να πάνε τόσο καλά. Ωστόσο με τη νίκη επί του Ολυμπιακού με 3-0 είχαν δώσει σε όλους ένα προειδοποιητικό μήνυμα, ακόμη και σε μας. Στην Κύπρο κάναμε το χειρότερο παιχνίδι μας φέτος. Υπήρχε πολλή πίεση για να νικήσουμε σε αυτό το παιχνίδι, που θεωρείτο εύκολο».

Στις 9 Δεκεμβρίου που διεξάγεται η έκτη αγωνιστική έχετε γενέθλια. Φαντάζεστε να συνδυάσετε αυτό το γεγονός με μία πρόκριση στην επόμενη φάση;

«Θα ήταν τα καλύτερα γενέθλια! Ελπίζω η ομάδα να κάνει κάτι για μένα, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε και θα δούμε».

Τι το ιδιαίτερο έχει το Τσάμπιονς Λιγκ;

«Είναι η μουσική, τα παιδιά στο κέντρο του γηπέδου με το σεντόνι, τα κατάμεστα γήπεδα, η προβολή από τα ΜΜΕ… Η προετοιμασία για κάθε αγώνα είναι ξεχωριστή. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση, που προβάλλεται σε όλο τον κόσμο. Την παρακολουθούν δισεκατομμύρια. Είναι πολύ όμορφο να συμμετέχεις σε αυτή τη διοργάνωση».

Τι είχε η πρόταση του Παναθηναϊκού και σας έκανε να πάτε στην Ελλάδα;

«Η διοίκηση μού έκανε φανταστική εντύπωση. Μου είπαν τα σχέδιά τους για την ομάδα και ήθελα να συμμετέχω. Επίσης θυμήθηκα τον αγώνα που είχαμε δώσει με την Μπαρτσελόνα απέναντι στον Παναθηναϊκό το 2005 (0-0). Ο Παναθηναϊκός ήταν δυνατή ομάδα, μας δημιούργησε δυσκολίες και ο κόσμος ήταν φανταστικός τραγουδώντας και φωνάζοντας επί 90 λεπτά. Αυτές οι αναμνήσεις και μια-δυο επισκέψεις στην Αθήνα, για να γνωρίσω τον κόσμο και την πόλη, επηρέασαν την απόφασή μου».

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για φέτος;

«Αν καταφέρουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, αυτό θα δώσει τεράστια ώθηση στους παίκτες. Εντός των τειχών, θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και πιστεύω πως ακόμη μπορούμε να τα καταφέρουμε, γιατί παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Αυτό που θέλουμε είναι περισσότερη σταθερότητα στην απόδοσή μας. Είμαστε κοντά στο να το καταφέρουμε. Ο κόσμος μάς στηρίζει και τους αρέσει ο τρόπος που αγωνιζόμαστε, άρα νομίζω πως είμαστε σε καλό δρόμο».

Ποια είναι η φιλοσοφία σας για το ποδόσφαιρο;

«Στον Παναθηναϊκό θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα διαφορετικό, πιο ελκυστικό στυλ παιχνιδιού, με περισσότερη κίνηση στην ομάδα. Θέλουμε να είμαστε η ομάδα που ορίζει το ρυθμό στον αγώνα και να έχουμε την μπάλα στην κατοχή μας».

Πώς βλέπετε το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Είναι πολύ πιο σκληρό από ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Υπάρχουν πολλές μικρές ομάδες με πολλούς φανατικούς οπαδούς, τις οποίες είναι δύσκολο να νικήσεις στην έδρα τους. Πρέπει η ομάδα σου να έχει φαντασία, να δημιουργεί χώρους, να ντριμπλάρει και να σκοράρει σε πολύ μικρό χώρο με πολλούς αντιπάλους κοντά».

Πέρα από το να περάσετε τον τρόπο παιχνιδιού που θέλετε, ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στη δουλειά σας;

«Δεν έχουμε τραυματισμούς και έχω στη διάθεσή μου 26 υγιείς παίκτες, πράγμα που σημαίνει ότι 8 εξ αυτών δεν μπαίνουν καν στη 18αδα και 7 δεν αρχίζουν στην ενδεκάδα. Άρα πρέπει κάθε εβδομάδα να απογοητεύω 15 παίκτες. Όλοι οι παίκτες θέλουν να αγωνίζονται. Αυτοί οι 15 που δεν παίζουν χρειάζονται περισσότερο την προσοχή μου από αυτούς που παίζουν. Πρέπει να τους διατηρήσω σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Δεν πιστεύω στο rotation, αλλά στο να διατηρώ κάθε παίκτη μου σε αγωνιστική εγρήγορση, ώστε να βρίσκω την ιδανική ενδεκάδα για κάθε ματς».

Πώς αντιμετωπίζετε τα αρνητικά αποτελέσματα;

«Μιλάω πολύ με τους παίκτες μου για να βεβαιωθώ πως δεν θα χάσουν την αυτοπεποίθησή τους. Παράλληλα βρίσκω τη θετική πλευρά σε ένα αρνητικό αποτέλεσμα και το τονίζω στους παίκτες μου».

Η πίεση στις μεγάλες ελληνικές ομάδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι μεγάλη. Πώς τη νιώθετε;

 «Όλοι περιμένουν να νικάς σε κάθε αγώνα στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο, κι αυτό είναι απίθανο. Ασφαλώς και αισθάνομαι την πίεση, ειδικά όταν έχουμε αρνητικά αποτελέσματα. Όμως έχω ήδη κολυμπήσει σε πολλές θάλασσες και πίεση υπάρχει παντού, από την πιο μεγάλη μέχρι την πιο μικρή ομάδα. Δεν μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερη πίεση από αυτή που ασκώ εγώ ο ίδιος στον εαυτό μου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης