Η κοινή γνώμη στην Πορτογαλία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ μετά τον θάνατο ενός 14χρονου από την πόλη Οβάρ, νότια του Πόρτο, που είναι ένα από τα νεότερα θύματα του κορωνοϊού στην Ευρώπη.

Υπό καθεστώς φόρτισης, λοιπόν, η εφημερίδα Publico της Λισαβόνας, η οποία κυκλοφορεί και σε όλες τις χώρες του κόσμου που μιλούν την πορτογαλική, στη Βραζιλία, καθώς και στη Μοζαμβίκη, την Ανγκόλα και το Μακάο, πρώην πορτογαλικές αποικίες, περιγράφει με ένα σκίτσο την κατάσταση που επικρατεί στον πλανήτη με τις απίστευτες ενέργειες τριών ηγετών, του Τραμπ, του Τζόνσον και του Μπολσονάρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, ο οποίος δήλωνε ότι ο κορωνοϊός δεν είναι παρά μια απλή γρίπη, δεν ξέρει ούτε καν πώς να τοποθετήσει τη χειρουργική μάσκα του, την ώρα που ο Μπόρις Τζόνσον απολαμβάνει το κοκτέιλ του και ο Τραμπ με ιατρική ρόμπα βάζει το ακουστικό στο αυτί του Μπολσονάρου ενώ κάνει μια ένεση στον Βρετανό πρωθυπουργό. Δεν πρόκειται για μια απλή ειρωνεία, ούτε για εφήμερο πολιτικό σαρκασμό λόγω επικαιρότητας. Πρόκειται για μια βαθιά πολιτική στάση, που ασκεί κριτική σε τρεις πολιτικούς αυτού του κόσμου οι οποίοι έχασαν το τρένο της ιστορίας και της λογικής παρασύροντας τις χώρες τους σε μια περιπέτεια με μοιραία αποτελέσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης