Η διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε τη λήψη πρόσθετων μέτρων αναφορικά με τη νομοθετική πρωτοβουλία στο πλαίσιο των ειδικών συνθηκών. Οι μουρμούρες ξεκίνησαν από την Ολομέλεια και κατά τη διάρκεια του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας με τη βουλευτίνα του Κομμουνιστικού Κόμματος Διαμάντω Μανωλάκου να κάνει λόγο για εγκληματική πράξη μόνο και μόνο για να μην μπουν -όπως είπε- σε καραντίνα τα προνόμια και τα κέρδη των εφοπλιστών.

«Κρούετε τον κώδωνα του κινδύνου για κρούσματα και αντί να κλείσετε τη Βουλή για δύο εβδομάδες όπως κλείνετε τα πάντα την Ολομέλεια την αφήνετε ανοιχτή και ας υπάρχουν ήδη κρούσματα. Το προσωπικό της Εθνικής Τράπεζας στη Βουλή είναι σε καραντίνα και η τράπεζα λειτουργεί με άλλο προσωπικό εσείς δεν προχωράτε καν σε προσωρινό κλείσιμο της Βουλής» είπε η Διαμάντω Μανωλάκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γιατί να κλείσει η Βουλή; Η Βουλή τώρα πρέπει να μείνει ανοιχτή και να συζητηθεί και η επίκαιρη επερώτηση του Κινήματος Αλλαγής» διευκρίνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος .

«Η τελευταία που πρέπει να κλείσει είναι η Βουλή κι εφόσον κλείσουν όλες οι υπηρεσίες του δημόσιου τομέα» συμπλήρωσε ο Βασίλης Βιλιάρδος από την Ελληνική Λύση αφήνοντας να εννοηθεί πως το Κοινοβούλιο πρέπει να συνεχίσει.
«Η Διάσκεψη των Προέδρων το αποφάσισε, μάλιστα έχει γίνει και απολύμανση . Και για συμβολικούς λόγους καταλαβαίνετε η Βουλή πρέπει να μείνει ανοιχτή» συμπλήρωσε ο Σπύρος Λιβανός της Νέας Δημοκρατίας.

Λίγο αργότερα στη Διάσκεψη των Προέδρων αποφασίστηκαν περαιτέρω μέτρα, όπως περιστολή του νομοθετικού έργου με την ψήφιση ενός μόνο νομοσχεδίου την εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νομοσχέδια όπως ρυθμίσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εταιρική διακυβέρνηση, καταδυτικός τουρισμός, περί συναθροίσεων κ.λπ.,θα εισαχθούν κατά προτεραιότητα τις επόμενες εβδομάδες .Να σημειώσουμε ότι ήδη η Βουλή λειτουργεί με περιορισμένο αριθμό προσωπικού για την κάλυψη βασικών λειτουργιών της.

Δ.Κ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης