Τρία άτομα συνέλαβε η Αστυνομία του Μαυροβουνίου ως ύποπτα για την επίθεση εναντίον του 16χρονου γιου του αρχηγού του αντιπολιτευόμενου Κινήματος για τις Αλλαγές, Νεμπόισα Μεντόγιεβιτς.

Πρόκειται για έναν 22χρονο και δύο 19χρονους από την Ποντγκόριτσα, οι οποίοι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον γιο του ηγέτη της αντιπολίτευσης σε γήπεδο μπάσκετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νεμπόισα Μεντλόγιεβιτς υποστηρίζει ότι τα κίνητρα της επίθεσης ήταν πολιτικά, όμως η Αστυνομία διαψεύδει τον ισχυρισμό και ανακοίνωσε ότι οι δράστες δεν γνώριζαν ότι το θύμα είναι γιος του αρχηγού της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του Μαυροβουνίου, RTCG.

Βάσει ανακοίνωσης της Αστυνομίας, ο καβγάς σταμάτησε, όταν το θύμα τηλεφώνησε στον θείο του, Ζέλικο Στσεπάνοβιτς, ο οποίος έφθασε στο γήπεδο και κάλεσε την αστυνομία.

Η αστυνομία βρήκε και κατέσχεσε στο αυτοκίνητο του Στσεπάνοβιτς πιστόλι με τέσσερις σφαίρες, για το οποίο δεν είχε άδεια οπλοφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νεμπόισα Μεντόγιεβιτς, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Βιέστι» της Ποντγκόριτσας, τόνισε ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η Αστυνομία και ο αρχηγός της, Βεσελίν Βέλιοβιτς.

«Ο Βέλιοβιτς είναι συνεργάτης του πρωθυπουργού, Μίλο Τζουκάνοβιτς και του υπουργού Εξωτερικών, Μίλαν Ρότσεν. Η επίθεση στον ανήλικο γιο μου είναι συνέχεια των επιθέσεων που άρχισε ο Βέλιοβτις, πριν από μερικές μέρες, εις βάρος δημοσιογράφων, μελών του μη κυβερνητικού τομέα και πολιτικών της αντιπολίτευσης. Όπως κάθε εγκληματική οργάνωση, δεν διστάζουν να επιτεθούν και εις βάρος ανηλίκων» υποστήριξε ο Μεντόγιεβιτς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης