Γερμανική ένωση καταναλωτών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους ποδοσφαιρόφιλους και συνιστά να μην πίνουν μπίρες, αμέσως μόλις ακουστεί το σφύριγμα της έναρξης των αγώνων του Μουντιάλ, επισημαίνοντας ότι τα οινοπνευματώδη ποτά όχι μόνο βλάπτουν την υγεία, αλλά είναι και γεμάτα θερμίδες.

Μισό λίτρο μπίρα περιέχει περίπου 200 θερμίδες, όσες και ένα παγωτό, ενώ ένα λίτρο περιέχει τις ίδιες θερμίδες με μία σοκολάτα γάλακτος. Επιπλέον, το αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση, που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όριο στην κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών είναι μισό λίτρο μπίρα ή ένα τέταρτο του λίτρου κρασί για τους άνδρες, ενώ οι γυναίκες θα πρέπει να καταναλώνουν τις μισές από τις ποσότητες αυτές.

Η ένωση καταναλωτών προτείνει περισσότερο υγιεινά και δροσιστικά ποτά, όπως μπίρα χωρίς αλκοόλ, μιλκ σέικ, χυμούς φρούτων ή ανθρακούχο νερό με γεύσεις εσπεριδοειδών.

Ούτε τα κοκτέιλ δεν είναι η σωστή επιλογή, αφού, εκτός από το αλκοόλ, περιέχουν και αρκετή ζάχαρη και στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου δροσιστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης