Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα το ΚΚΕ επιτέθηκε σήμερα εναντίον της κυβέρνησης αλλά και κατά του Υπουργείου Εργασίας, με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό αλλά και για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Το ΚΚΕ χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως «ολοκαύτωμα» και επεσήμανε: «Ακόμα και οι οξύτεροι χαρακτηρισμοί δεν αρκούν για να περιγράψουν την αγριότητα, το μέγεθος και το βάθος αυτού του ανοσιουργήματος σε βάρος των εργαζομένων και ιδιαίτερα των γυναικών – μητέρων και των νέων, των αυτοαπασχολουμένων αλλά και των ήδη συνταξιούχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Περισσός γίνεται λόγος για δραστική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, που πλήττει το σύνολο των εργαζομένων.

Σε ό,τι αφορά στη βασική κατώτερη σύνταξη, το ΚΚΕ τη χαρακτήρισε ως «επίδομα πρόνοιας». «Το ποσό αυτό που θα φτάσει τα 360 ευρώ θα δίνεται με την καταβολή της σύνταξης μετά το 2015. Ολόκληρο το ποσό θα δίνεται σε όσους ασφαλίζονται μετά το 2011, των οποίων οι ανταποδοτικές συντάξεις θα είναι 300 ευρώ το περισσότερο και εφόσον δεν έχουν άλλα εισοδήματα» επισημαίνεται.

Τέλος, σχετικά με τις επικουρικές συντάξεις, το ΚΚΕ υπογράμμισε ότι αυτές δεν είναι εγγυημένες, καθώς, «σύμφωνα με το σχέδιο νόμου θα χορηγούνται αν και εφόσον το επιτρέπει η “οικονομική βιωσιμότητα” των Ταμείων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης