Ο  ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΑ ΜΙΝΤΙΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΡΙΑΣ

ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ… ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΧΗΣ 

Η ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΜΑΖΩΝΑΚΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΤΑ «ΠΑΘΗ» ΤΗΣ ΝΤΕΠΥ ΓΚΟΛΕΜΑ

Αφεντικό, είμαι πολύ ταραγμένη. Την τελευταία εβδομάδα, κυκλοφορώ με μία κατσαρόλα στο κεφάλι. Τι κατσαρόλα δηλαδή, χύτρα ταχύτητας έχω βάλει ανάποδα, για να μη μου φύγει το κεφάλι από τις ρουκέτες που πέφτουν τριγύρω.

Και καλά εσύ… μαθημένος είσαι, εγώ η κομμώτρια, που έμπλεξα στην πρώτη γραμμή ανυποψίαστη και με… βλέπω να γίνομαι μνημείο στο Γκάζι;

Ναι αφεντικό, μνημείο. Πώς είναι ο «άγνωστος στρατιώτης» στο Σύνταγμα; Εκεί δεν καταθέτουμε στεφάνια για τους νεκρούς των πολέμων και τον άμαχο πληθυσμό;  

Τώρα που ζούμε τον πόλεμο στα μίντια… δεν θα πρέπει να ιδρύσουμε μνημείο για τους «πεσόντες ηρωικά» στις συρράξεις: ΑΛΦΑ εναντίον ΑΛΤΕΡ, …ΑΝΤΕΝΝΑ εναντίον ΣΚΑΪ και τούμπαλιν, ΜΕΓΚΑ, εναντίον όλων… Έλληνες, εναντίον Γερμανών…; Έχει ξεσπάσει η σύρραξη… έχετε βγει οι στρατηγοί με παράγγελμα «ΕΠΕΛΑΣΗΣ»… και από πίσω… οι άμαχοι τρέχουν να βρούνε λαγούμι να σωθούνε.

Το ξέρεις ότι έχω χάσει τον ύπνο μου και κοιμάμαι με μια περικεφαλαία από τις τελευταίες απόκριες που ο γιος μου ντύθηκε ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ;

Τι να μην είμαι αφεντικό διαταραγμένη ψυχικά; Μέχρι να καταλάβω ποιος είναι ποιανού, αρχίζουν τα πυροβόλα και κροταλίζουνε. Το 40… μου έλεγε η γιαγιά μου, πριν ορμίσουνε τα στούκας, βαράγανε σειρήνες… Τρέχανε οι άνθρωποι, μπαίνανε στα καταφύγια. Τώρα ούτε κουδούνι… Ξεσπάνε οι βομβαρδισμοί και εμείς κάνουμε «μπλα – μπλα»… την ώρα που τα «κρόουλ… πέφτουν σαν το χαλάζι»… Τι με ρωτάς; Καλέ έτοιμη είμαι… για όλα. Αλλά… ρίξε ένα σφύριγμα να ξέρω.

Πού πάω καλέ η γυναίκα με τα τακούνια; Πάντως στη Δρούζα πήγα. Μια χαρά πέρασα… αλλά καλού κακού δεν έβαλα γόβες, μπότες έβαλα και μάλιστα «αρβυλωτού τύπου».    

ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΜΟΥ

Βλέπω εφιάλτες ξέρεις. Εκεί που μαγειρεύω λέει με τη Σταματίνα κεφτεδάκια «στην Κουζίνα» του ΑΛΤΕΡ… θα έρθει αδέσποτη από το Μαλέλη και θα μας βρεις πιο καρβουνιασμένες από τους κεφτέδες!

Άσε που τρέμω ότι σε κάποιον στρατό θα μπούνε στη μάχη και οι τσαντιριώτες του Λάκη. (Να μου το θυμηθείς αφεντικό, μαλακίες είναι αυτά που λέει για το θέατρο… Τις νύχτες οργανώνει το στρατό του. Ναι! ναι! πώς ήτανε στο έργο «ΜΠΡΕΪΒΧΑΡΤ»; Την εποχή που ο ΟΥΑΛΑΣ κήρυσσε τον ανένδοτο και μάζευε τους χωρικούς με τα τσεκούρια;… Τα πάντα τα βλέπω στον ύπνο μου σου λέω. Το Λάκη τον βλέπω να οργανώνει τους δικούς του, για να βγούνε με τσεκούρια, τσουγκράνες, λάστιχα κήπου, κλαδευτήρια στην Αττική και θα επιτεθούν στο Γερμανο- Αυστριακό άξονα… Ξέρεις ο πολεμικός παιάνας είναι το «ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ»…

Ο Κοντομηνάς; Τι θα κάνει; Θα παρατηρεί την επέλαση των στρατών από το γραφείο του με κιάλια… Εκεί ξέρεις, φοβάμαι ότι θα ακολουθήσει τον πόλεμο και εμφύλιος… με ομήρους.

ΠΩΣ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ;

Να σου πω… Το σκέφτηκα. Σου έχω απάντηση δηλαδή. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι σε κάθε εμπόλεμη σύρραξη υπάρχουν οι εξής τύποι ανθρώπων:

ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ, ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ, ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ  

Ο Ζουράρης ξέρεις που τον υπολήπτομαι, για τους ηγέτες λέει ότι είναι εκείνοι που ξέρουν να διευθύνουν τις έριδες μιας ομάδας, έτσι ώστε να επωφελείται ο σκοπός, που έχουν θέσει οι ίδιοι για την πραγματοποίηση του προσωπικού τους οράματος  ή στόχου ή κέρδους.

ΟΙ ΗΡΩΕΣ, (σύμφωνα με το Ζουράρη), μπορεί να είναι και τα  κορόιδα! Δεν θυμάσαι αφεντικό το λαό που λέει ότι «αυτός είναι ήρωας»… μπορεί κατά βάθος να εννοεί ότι είναι «μεγάλος μαλάκας»!

ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ τώρα είναι εκείνοι που έχουν ως στόχο την επιβίωσή τους. Χύνονται στη μάχη, αλλά γνωρίζουν πώς να επιβιώσουν, για να γυρίσουν πίσω ζωντανοί.

ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ, αχ!! Αυτοί είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν πίσω από μία «σημαία», πιστεύοντας τον αρχηγό.

Και να έρθουμε τώρα ΣΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ. Πάντα υπάρχει, πάντα ζει και πάντα παίζει έναν από τους πιο βασικούς ρόλους στην ιστορία του πολέμου, στην ιστορία των μαχών, στην ιστορία των ανθρώπων. Ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι είναι ο πλησιέστερος του ηγέτη, ο πιο έμπιστος, ο πιο χαρισματικός, ο πιο «δικός του άνθρωπος». Με αυτούς τους χαρακτηριστικούς ανθρωπότυπους κινείται μέχρι σήμερα η ιστορία κάθε ομάδας, κάθε συμμορίας, κάθε κόμματος, κάθε στρατιωτικής μηχανής.    

ΑΛΛΑΖΩ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΘΕΜΑ:

Είδα τον Άρη Σπληλιωτόπουλο στο πρωινό του ΜΕΓΚΑ. Συζητούσε με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο το πρωί του Σαββάτου. Καλά! Πόσο φίλοι είναι με το Ρουσόπουλο, δεν το πιστεύεις αφεντικό. Ξέρεις τι είπε ο Άρης; «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία, ήταν σε επικοινωνιακό επίπεδο». Αυτή τη δήλωση την είχανε βάλει τα παιδιά και «σούπερ» στη βάση της οθόνης. Αυτό έγινε για την περίπτωση που ακόμη και αν ένας να μην άκουσε… να το δει και να το καταλάβει. Στη συνέχεια, ο πονηρός Ιορδάνης, ρώτησε το εξής: «πολλοί λένε ότι με το Ρουσόπουλο ο πρωθυπουργός ήταν περιχαρακωμένος και απερίσπαστος στο έργο του, ενώ τώρα χωρίς εκείνον, μοιάζει περισσότερο εκτεθειμένος»… Σε εκείνο το σημείο ο Άρης μόνο που δεν ξεμάλλιασε τον Ιορδάνη. Πολύ θα ήθελε να του πει ότι ο Ρουσσόπουλος προστάτευε μόνο τον εαυτό του, δεν το είπε όμως. Είπε κάτι ποιο «κομμουνιστικό», ότι υπάρχει ομάδα που λειτουργεί γύρω από τον Πρωθυπουργό και διευθετεί τα θέματα…

ΑΠΟΡΙΑ:

Αφεντικό, με τις συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει, έχω χάσει λίγο την μπάλα στις εξελίξεις του Βατοπεδίου. Έχω μπλεχτεί με τα ντιβιντί, τον Ψωμιάδη, την Ανζέλ, τη Σωτηροπούλου… Ξέρεις τι συμπέρασμα έχω βγάλει;

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ!

Αδερφέ μου τι γλεντζέδες!!… Α, ΣΥΓΓΝΩΜΗ, η κυρία Κατερίνα Πελέκη εξαιρείται. Το δήλωσε στο Νίκο Ευαγγελάτο. Έγινε και μεγάλο θέμα στο κομμωτήριο που πήγα. Πολύ εκτίμησαν, ναι αλήθεια σου το λέω, τη δήλωσή της για την Παναγία. Όλες οι κυρίες που χτενιζόμασταν στη σειρά, συμφωνούσανε ότι 1) μεγάλη επιτυχία του Ευαγγελάτου, 2) πολύ σεμνή κοπέλα η Κατερίνα και 3) ότι υπάρχει Θεός που βλέπει.     

Α! Κάτσε, γιατί είπα Μπουζούκια και σκέφτηκα το ΜΑΖΩΝΑΚΗ!!

Καλά στο «Μαζώ» χαμός το Σάββατο… Άκου αφεντικό, δυο φίλες μου ξανθιές καθόντουσαν δίπλα από το κεντρικό τραπέζι στο οποίο καθόταν η Μανιατοπούλου της Πόρσε, η Δασκαλάκη, κ.λ.π. κ.λ.π… Με το που βγαίνει λοιπόν ο «Μαζώ» να τραγουδήσει… πριν αρχίσει κοιτάζει στο ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ, και περιμένουν όλες να πάει να φιλήσει το χέρι της Μανιατοπούλου. Σωστά;.. Τι είπε ο Μαζωνάκης αφεντικό; Κάθεσαι;… «Κύριε Ρούσο είμαι σωστά ντυμένος;;;»

Καγκέλωσαν οι ξανθιές!!! Βλέπεις στο πρώτο κεντρικό τραπέζι σε καρέκλα με ενισχύσεις διπλών τάκων βρισκότανε ο ΤΑΣΟΣ ΡΟΥΣΟΣ!! 

Ο Μαζωνάκης δύο φορές υποκλίθηκε στην καριέρα του. Η μία ήταν στη ΣΤΑΝΙΣΗ.

(ΣΕ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΘΕΟ!!! Να ζήσεις ΚΑΤΕΡΙΝΑΡΑ ΜΟΥ)… και η δεύτερη στο ΡΟΥΣΟ!!! (ΤΑΣΑΡΑ ΜΑΣ… ΤΕΡΑΣΤΙΕ… ΕΙΣΑΙ ΣΤΑΡΟΥΜΠΑ ΤΕΛΟΣ)!!

Η ΝΤΕΠΥ ΓΚΟΛΕΜΑ ΣΤΟ ΛΑΪΦ ΣΤΑΪΛ

Τι με ρώτησες αφεντικό; Πόσα θα γράψω ακόμη; Όσα θέλω… Είμαι νευρικιά, άυπνη και στεναχωρημένη. Γιατί βαρέθηκες;… Καλά… Θα σου πω για την ΝΤΕΠΥ και θα σε αφήσω… Καλά η ΓΚΟΛΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΤΗΣ!!

Το κατάλαβα χρυσέ μου. Βγήκε στην εκπομπή «life style» του ΑΛΤΕΡ και τι είπε;

1) Έχει καταλήξει λέει ότι θα βγαίνει μόνο στη Φαίη Σκορδά.

Και κοιτώντας την κάμερα με πονηρό, όλο υποσχέσεις βλέμμα, είπε ότι ο Σάκης… είναι… πολύ… πολύ… πολύ ωραίος άντρας!! Δηλώνοντας «Ρουβίτσα».

Καταλαβαίνω λοιπόν ότι: 1) Με την Ντέπυ για άντρες δεν θα τσακωθούμε ποτέ! (Να σου πω χάρηκα) 2) Κακά μαντάτα για Λάτσιο και Γκαγκάκη. Αν περιμένουν να σηκωθούν τα νεανικά κοινά από τη δυναμική του Σάκη, με την Γκολεμά, την πεθερά μου την υποκρίτρια και την Ευαγγελία Σαμιωτάκη… θα οδηγηθούν σε ναυάγιο!!!

ΕΙΔΑ και τη Μιμή Ντενίση στη Ναταλία!! Καλά… θες να κλείσω το κατάλαβα; Να μη σου πω τι είπε η Μιμή; Οοοοχι; Για το Λαζόπουλο δεν τη ρωτήσανε… Νομίζω το απέφυγαν. Ρωτήσανε για τον Ζαχαράτο. Εκεί επικεντρώθηκε η κουβέντα αν «την πειράζει η σάτιρα»… Λες να μη ρώτησαν για το Λάκη, γιατί είναι στον ΑΛΦΑ. Λες;… Είναι στον Άλφα ο Λάκης; Εγώ ξέρω ότι είναι στο Θέατρο. Αλλά πάλι, αν δεν είναι στον Άλφα, γιατί δεν τη ρώτησαν τη Μιμή και για το Λάκη…; Καλά αφεντικό κλείνω… ΑΣΕ ΜΕ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΝΑ ΔΩ… ΤΥΨΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ; ΑΚΛΑΦΤΗ ΘΑ ΠΑΩ!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης