Την πρόκρισή της στους «8» του Μουντιάλ, μετά από 40 χρόνια πανηγύρισε η Ουρουγουάη.

Η «σελέστε», με πρωταγωνιστή τον Λουίς Σουάρεζ, επικράτησε με 2-1 της Ν. Κορέας στο «Πόρτ Ελίζαμπεθ», παίρνοντας έτσι το πολυπόθητο εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επιθετικός του Άγιαξ πέτυχε και τα δύο τέρματά της ομάδας του Ταμπάρες (8’, 80’), βάζοντας έτσι φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη-πρόκριση των νοτιοαμερικανών.

Το γκολ με το οποίο οι Ασιάτες μείωσαν προσωρινά σε 1-1 πέτυχε ο Λι Τσουνγκ Γιάν στο 68’. MVP της αναμέτρησης, όπως ήταν φυσικό, αναδείχθηκε ο Λουίς Σουάρεζ.

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η αναμέτρηση για την ομάδα του Οσκαρ Ταμπάρες, η οποία επέβαλε τον ρυθμό της, καταφέρνοντας μάλιστα να πάρει προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 8’.

Ο Ντιέγκο Φορλάν έκανε μία παράλληλη σέντρα, κι ενώ ο πορτιέρο της Νοτίου Κορέας έκανε έξοδο τελικά δεν βρήκε τη μπάλα, δίνοντας την ευκαιρία στον επερχόμενο Σουάρες με κοντινό πλασέ να κάνει το 1-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν συνεχεία η ομάδα του Χου Γιουνγκ Μου, η οποία είχε δοκάρι μετά από μία εκτέλεσή φάουλ του Τσου Γιούγκ Παρκ στο 6’, προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο η αμυντική γραμμή των Ουρουγουανών λειτουργούσε υποδειγματικά, με αποτέλεσμα να μην δεχθεί πίεση ο Μουσλέρα.

Στο δεύτερο μέρος οι νοτιοαμερικανοί έδωσαν χώρο στους αντιπάλους τους. Οι Ασιάτες άδραξαν την ευκαιρία και έκαναν αισθητή την παρουσία στα καρέ της «σελέστε», χάνοντας μάλιστα δύο πολύ καλές ευκαιρίες, στο 50’ με τον Παρκ (δεν πρόλαβε την μπάλα) και δύο λεπτά αργότερα με τον Γιουνγκ Σου (αστόχησε από πλεονεκτική θέση μετά από λάθος του Λουγκάνο).

Ότι δεν μπόρεσαν όμως οι συμπαίκτες του το πέτυχε στο 68’ ο Λι Τσουνγκ Γιονγκ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Παρκ από τα αριστερά, ο Λουγκάνο δεν μπόρεσε να διώξει όπως θα ήθελε τη μπάλα, δίνοντας της ύψος, κι έτσι ο Γιονγκ με κοντινή κεφαλιά έφερε το σκορ στα ίσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό το γκολ, όπως ήταν φυσικό, αφύπνισε τους Ουρουγουανούς, οι οποίοι στο 73’ έφτασαν μία ανάσα από το 2-1 με τον Σουάρεζ, ο οποίος βρέθηκε μόνος προ του Γιουνγκ Σουνγκ, ωστόσο η κεφαλιά του δεν ανησύχησε τον πορτιέρο των ασιατών.

Ο επιθετικός του Άγιαξ ωστόσο κατάφερε να πετύχει το δεύτερο γκολ της ομάδας του και το τρίτο προσωπικό του στη διοργάνωση στο 80’. Μετά από κόρνερ ο έγινε αποδέκτης της μπάλας, και με εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ, έστειλε την μπάλα «συστημένη» στο αριστερό δοκάρι και στα δίχτυα των Ασιατών, χαρίζοντας έτσι τη ν’ίκη-πρόκριση στην «σελέστε».

Oυρουγουάη-Ν. Κορέα2 -1

Γκολ: 8′, 80′ Σουάρεζ- 68′ Λι Τσουνγκ Γιάν

8′ 1-0 Σουάρεζ

To δοκάρι του Παρκ στο 6′

68′ 1-1 Λι Τσουνγκ Γιαν

 

80′ 2-1 Σουάρεζ

Κίτρινες:Γιούγκ Γιου, Γιονγκ Γιουνγκ, Ντούρι Τσα

Κόκκινες:

Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταβάρες):Μουσλέρα, Λουγκάνο, Γκοντίν (46` Βικτορίνο), Φουτσίλε, Μαξιμιλιάνο Περέιρα, Πέρες, Αρεβάλο, Καβάνι, Αλβάρο Περέιρα (74` Λοντέιρο), Σουάρεζ (84` Φερνάντες), Φορλάν.

Ν. Κορέα (Χου Γιουνγκ Μου): Γιουνγκ Σουνγκ, Τσα Ντου Ρι, Τσο Γιονγκ Χιουνγκ, Λι Γιουνγκ Σου, Λι Γιουνγκ Πιο, Λι Τσουνγκ Γιονγκ, Κι Σουνγκ Γιονγκ (60` Λι Ντονγκ Γκουκ), Κιμ Γιουνγκ Γου (86` Γέομ Κι Χουν), Παρκ Γι Σουνγκ, Γέομ Κι Χουν, Παρκ Τσου Γιουνγκ.

Γήπεδο: «Πόρτ Ελίζαμπεθ»

Διαιτητής: Βόλφγκανγγκ Σταρκ (Γερμανία)

Τα στατιστικά του αγώνα

Ουρουγουάη
  Ν. Κορέα
2 Γκολ
1
8 Σουτ στο τέρμα
5
6 Άστοχα σουτ
10
12 Φάουλ κατά
12
3 Κόρνερ
3
1 Οφσάιντ
0
0 Κίτρινες κάρτες
3
0 Κόκκινες κάρτες
0
46% Κατοχή μπάλας
54%

Θεατές: 30.597

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης