Τριάντα πέντε βαθμούς έχει έξω… Δεν χρειάζεται να σου αναφέρω καν λοιπόν ότι η Αδέσποτη την είχε αράξει σε μια σκιά με το αιρκοντίσιον στο φουλ και είχε ανακηρύξει την Τετάρτη ως ημέρα «σιέστας»!

Δεν είχα σκοπό να κουνηθώ αν δεν χτυπούσε το τηλέφωνο. Και αν ένα φιλαράκι δεν με… έριχνε στο φιλότιμο. «Έλα σήκω. Παράτα ότι κάνεις και φέρε μου πενήντα ευρώ. Κάνουμε έρανο για σκοπό σοβαρό». Με πιάσε το ψυχοπονιάρικο μου λοιπόν και την έκανα. Βγήκα στη γύρα να βρω το… πενηντάρικο που αντιστοιχούσε στην «συμμετοχή» μου για την ανδραγαθία. Τι είχε συμβεί. Δυο καλοί και αξιοπρεπείς κύριοι, την πάτησαν και είχαν ξεμείνει. Με ότο στοπ θα γυρνούσαν από την Βαρκελώνη, αν δεν κάναμε κάτι. Ποιοι ήταν;  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα σε παρακαλούσα τέτοιες ερωτήσεις να μην κάνεις. Διευθύνσεις και ονόματα… σε άλλα μαγαζιά. Εδώ απλώς κράτα την πληροφορία. Και την ιστορία. Πήγαν οι άνθρωποι εκεί σε συγκεκριμένοι αποστολή. Να κλείσουν τον προπονητή Βαλβέρδε. Έκλεισαν χάι ξενοδοχείο και από χθες το απόγευμα ξεκίνησαν τα ραντεβού για να τον πείσουν. Τα κατάφεραν. Αυτό είναι που μετράει. Αλλά είχαν και κάποιες παράπλευρες απώλειες.  

Διότι όπως μου είπαν ο Βαλβέρδε δεν αρκέστηκε στην πρόταση ύψους 5.8 εκ ευρώ (μαζί με τε χρήματα για τον μάνατζερ βεβαίως). Για να συμφωνήσει τους ζήτησε να αδειάσουν και τις τσέπες τους. Τι να κάνουν; Πρωτάρηδες ήταν, σε αποστολή που έκρινε το μέλλον τους ήταν, άρα έπρεπε να μην του χαλάσουν χατίρι του Ισπανού, για να τον πείσουν. Και κάπως έτσι μαζεύαμε το πρωί… πενηντάρικα.  

Η ιστορία όμως έγραψε και αυτό είναι που μετράει. Ερνέστο Βαλβέρδε στον θρύλο. Με τα διπλά λεφτά από εκείνα που θα τον έφερνε ο ΄Ιβιτς. Στα οκτακόσια χιλιάρικα ετησίως μπορούσε να  κλείσει το deal ο Σέρβος. Ο Ολυμπιακός όμως του έδειξε την εξώπορτα. Και πήρε τον προπονητή που ο ίδιος είχε προτείνει με τα διπλά και βάλε!  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος πάντων δικά μου δεν είναι. Ο πρόεδρας πληρώνει. Εγώ το μόνο που θέλω να πω είναι καλορίζικος ο «βοηθός» του. Όχι τίποτε άλλο αλλά όντως είναι προπονητάρα.  Αξίζει τον κόπο δηλάδη για πάρτη του να γυρίσουν δύο από την Καταλούνια (θριαμβευτές αλλά) με… τα πόδια.   

Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης