Όπως καταγγέλθηκε από αναγνώστες της zougla.gr «Περίπου 300 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο ΥΠ.ΠΟ.Τ., που προσλήφθηκαν στις αρχές Μαΐου 2010 με 6μηνες συμβάσεις, απολύονται γιατί η νομική υπηρεσία του υπουργείου βρήκε έναν πολύ έξυπνο τρόπο να τους παγιδεύσει και να δέσει “νομικά” την απόλυσή τους.

Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι δούλεψαν για 50 μέρες δίχως να πληρωθούν για τη δουλειά που έκαναν, δίχως να λάβουν τα αντίστοιχα ένσημα τους. Το ΥΠ.ΠΟ.Τ. τους απέλυσε ανακοινώνοντάς τους ότι “αρνείται να αποδεχτεί την προσφορά της εργασίας τους”, γιατί η υπηρεσία βρήκε ότι είχαν εργαστεί ξανά στο ΥΠ.ΠΟ.Τ. πριν την παρέλευσης της τετράμηνης διακοπής που επιβάλλεται στο δημόσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τετράμηνη διακοπή επιβάλλεται προκειμένου οι συμβασιούχοι να μην κατοχυρώνουν δικαιώματα, που θα αναγκάσουν τις υπηρεσίες, αν εκείνοι προσφύγουν στα δικαστήρια, να υπογράψουν συμβάσεις αορίστου χρόνου, καθώς αποδεικνύεται ότι τελικά καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες!

Η νομική υπηρεσία του υπουργείου βρήκε σε έλεγχο, που έκανε ότι κάποιοι εκ των νέων συμβασιούχων – επιστημονικό προσωπικό, αλλά και άλλες κατηγορίες εργαζομένων σε εποπτευόμενους φορείς, μουσεία, Ν.Π.Δ.Δ., κ.ά. – επαναπροσλήφθηκαν σύμφωνα με τις τελευταίες προκηρύξεις του ΥΠ.ΠΟ.Τ. είχαν δηλαδή εργαστεί ξανά στο υπουργείο πριν περάσει το τετράμηνο.

Έτσι εκ των υστέρων και σκόπιμα – και όχι εκ των προτέρων ως όφειλαν πριν τους προσλάβουν – οι αρμόδιοι ζήτησαν από όλους αυτούς τους εργαζόμενους να υπογράψουν μια υπεύθυνη δήλωση, η οποία ανέφερε ότι αν το ΥΠ.ΠΟ.Τ. διαπιστώσει (!) (ενώ το είχε ήδη διαπιστώσει) πως κάποιοι είχαν ξαναεργαστεί το τελευταίο τετράμηνο στο υπουργείο ακόμα και με άλλη ειδικότητα δέχονται ως συμβασιούχοι να μην πληρωθούν (!) να μην πάρουν τα ένσημα τους (!) και να μην υπολογιστεί αυτό το διάστημα ως χρόνος προϋπηρεσίας (!) καθώς επίσης και ότι δέχονται να σταλούν στον Εισαγγελέα για το ποινικό αδίκημα της απόκρυψης εργασίας (!)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα αυτά αφού είχε διαπιστωθεί από τον έλεγχο των στοιχείων μισθοδοσίας των τελευταίων μηνών του υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού πόσοι ήταν αυτοί, ποίοι ήταν και που εργάζονταν. Το ΥΠ.ΠΟ.Τ. για πρώτη φορά εφάρμοσε μια πολιτική κοινής απάτης παγιδεύοντας 300 συμβασιούχους – εργαζόμενους, οι οποίοι είχαν καταφέρει να πιάσουν δουλειά χωρίς «δόντι», χωρίς «μπάρμπα στην Κορώνη» αλλά μέσω του διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π.

Ενώ το ΥΠ.ΠΟ.Τ. ήταν υποχρεωμένο να ελέγξει αν έχει ανάγκη να προσλάβει αυτούς τους εργαζόμενους μέσω Α.Σ.Ε.Π. και μετά να το πράξει, φέρθηκε πονηρά, για να απαλλαγεί από την παρουσία τους με συνοπτικές διαδικασίες. Αυτή την τακτική ακολουθεί στο υπουργείο του ο άσπιλος κατά τα άλλα Παύλος Γερουλάνος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης