Δραστικά μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν οι πυρκαγιές και το φαινόμενο ρύπανσης των δρόμων, ενόψει καλοκαιριού, αναμένεται να λάβει η αστυνομία.

Σκοπός είναι η προφύλαξη και ασφάλεια του δασικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντός μας, ως εκ τούτου προβάλλεται επιτακτική η ανάγκη εφαρμογής κατασταλτικών μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φαινόμενο αυτό, παρατηρείται τόσο στις αστικές όσο και στις αγροτικές περιοχές, όπου ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιών, ειδικότερα όταν αυτές γειτνιάζουν με δάση και ενόψει της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου, είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω, η αστυνομία προειδοποιεί ότι θα επιδείξει μηδενική ανοχή και σε περίπτωση που θα εντοπίζονται οδηγοί να ρυπαίνουν τους δρόμους ή να ρίχνουν αποτσίγαρα από το αυτοκίνητό τους.

Ως εκ τούτου, προτρέπεται το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να αποφεύγει τέτοιου είδους ενέργειες, οι οποίες μόνο ζημιές και καταστροφές μπορούν να επιφέρουν στο περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περίπτωση αυτή θα καταγγέλλονται ανάλογα, σύμφωνα με τον περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων Νόμο, τον περί Αποφυγής της Ρύπανσης Δημοσίων Δρόμων και Δημοσίων χώρων και τον περί Δασών Νόμο.

Η προβλεπόμενη ποινή για τον περί Δασών Νόμο, προνοεί ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων ή/και 8.543 ευρώ πρόστιμο.

Στο πρόγραμμα προστασίας του περιβάλλοντος προβλέπεται η εκπόνηση εκστρατείας, η οποία θα αρχίσει την 1η Ιουλίου και θα διαρκέσει για πέντε μήνες.

Πηγή: www.ikypros.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης