H Νότια Κορέα έγινε η δεύτερη ομάδα που πέρασε στην φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, από τον δεύτερο όμιλο, τον όμιλο της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ασιάτες αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με τη Νιγηρία και σε συνδυασμό της ήττας της Εθνικής μας ομάδας από την Αργεντινή με 2-0, ανέβηκαν στους τέσσερις βαθμούς και… τσέκαραν το εισιτήριό τους για τη συνέχεια του θεσμού. 

Η Νιγηρία προηγήθηκε στο 12΄ με τον Ούτσε, αλλά η Κορέα ισοφάρισε στο 38’ με τον Λι Γιούνγκ Σου. Στο 49’ ο Παρκ Τσου Γιούνγκ έκανε το 1-2 και το τελικό 2-2 διαμόρφωσε στο 69’ με πέναλτι ο Αγεγκμπένι.

Η Νιγηρία κατάφερε στην πρώτη κιόλας καλή ευκαιρία που δημιούργησε να προηγηθεί. Στο 12’, μετά την προσπάθεια του Όντια, ο Ούτσε έκανε την προβολή και νίκησε τον Ριόνγκ, σημειώνοντας το 1-0 για τους Αφρικανούς. Στο 36’ η Νιγηρία θα μπορούσε να κάνει δύο τα τέρματά της, αλλά ο Ούτσε στάθηκε άτυχος, αφού η προσπάθειά του σταμάτησε στο δοκάρι. 

Τελικά το επόμενο γκολ της αναμέτρησης το πέτυχε η Νότια Κορέα. Στο 38’ ο Λι Γιούνγκ Σου δε δυσκολεύτηκε από κοντά και πέτυχε το 1-1. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Νότια Κορέα που κυριάρχησε στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου κατάφερε να σκοράρει για δεύτερη φορά με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Στο 49΄ με απευθείας φάουλ ο Παρκ Τσου Γιούνγκ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ενιάμα και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 2-1. 

Η Νιγηρία αντέδρασε και στο 66’ ο Αγεγκμπένι έχασε την ευκαιρία της χρονιάς, καθώς σε άδεια εστία κι από δύο μέτρα δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Τελικά το 2-2 ήρθε τρία λεπτά αργότερα, όταν ο ίδιος παίκτης ευστόχησε σε πέναλτι και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Γι Σουνγκ Παρκ, ο οποίος δεν σκόραρε, αλλά βοήθησε πολύ την ομάδα του. Είχε 28 στις 41 πάσες, ενώ έτρεψε 9 χιλιόμετρα.

Νιγηρία-Ν. Κορέα 2-2

Γκολ: 12′ Ούτσε, 69′ πεν. Γιακούμπου- Λι Γιουνγκ-Σου, Τσου-Γιουνγκ

Το 1-0 για τη Νιγηρία

Το γκολ της ισοφάρισης για τη Ν. Κορέα (1-1)

Το δεύτερο γκολ της Ν. Κορέας (1-2)

Το δεύτερο γκολ της Νιγηρίας (2-2)

Κίτρινες: Ενιάμα, Γιουσούφ, Ομπάσι

Κόκκινες:-

Νιγηρία (Λαρς Λάγκερμπακ): Ενιάμα, Γιόμπο (46′ Εκιέιλε), Κανού (57′ Μάρτινς), Αφολαμπί, Σίτου, Γιακούμπου, Ούτσε, Αγίλα, Οντιά, Ομπάσι, Ετούχου

Ν. Κορέα (Χουν Γιούνγκ Μο): Γιουνγκ Σουνγκ-Ριόνγκ, Τσο Γιονγκ-Χιούνγκ, Παρκ Γι-Σουνγκ, Κιμ Γιουνγκ-Ουού, Παρκ Τσου-Γιουνγκ, Λι Γιoυνγκ-Πιό, Λι Γιουνγκ-Σου, Κι Σουνγκ-Γιονγκ, Λι Τσουνγκ-Γιονγκ, Γέομ Κι-Χουν, Τσα Ντου-Ρι

Tα στατιστικά του αγώνα:

Νιγηρία
  Ν. Κορέα
2 Γκολ
2
4 Σουτ στο τέρμα
8
7 Άστοχα σουτ
8
11 Φάουλ κατά
22
1 Κόρνερ
7
1 Οφσάιντ
2
3 Κίτρινες κάρτες
1
0 Κόκκινες κάρτες
0
46% Κατοχή μπάλας
54%

Διαιτητής:Ολεγκάριο Μπενκουερένσα (Πορτογαλία)

Γήπεδο: «Ντέρμπαν Στέιντιουμ»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης