Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί, μεταξύ των οποίων μία ανήλικη, και πέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός της βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε σήμερα με στόχο λεωφορείο που μετέφερε στρατιώτες στην Κωνσταντινούπολη, όπως μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), η ανήλικη ήταν η κόρη ενός στρατιωτικού που επέβαινε στο λεωφορείο. Από τους τραυματίες ο ένας είναι σε σοβαρή κατάσταση. Η έκρηξη βόμβας, η οποία πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό, σημειώθηκε στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης, στη συνοικία Χαλκαλί στις 07.45, σύμφωνα με τα δίκτυα NTV και CNN Turk.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ακριβώς πόσοι άνθρωποι επέβαιναν στο λεωφορείο ή πόσοι από αυτούς ήταν στρατιώτες, αλλά σύμφωνα με το AFP οι επιβάτες ξεπερνούσαν τους δέκα. Οι αρχές έκαναν λόγο «για τρομοκρατική επίθεση».

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης, η οποία σημειώθηκε μία ημέρα αφότου οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις ξεκίνησαν μεγάλη επιχείρηση στα σύνορα με το Ιράκ, μετά τις πρόσφατες επιθέσεις Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ. Μέλη του ΡΚΚ σκότωσαν μέσα στο σαββατοκύριακο 11 Τούρκους στρατιώτες και έναν ακόμα αργά χθες Δευτέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης