O …«Κουφοντίνας» στο ψηφοδέλτιο του Νικήτα Κακλαμάνη! Το ιδρυτικό στέλεχος της «17 Νοέμβρη» ετοιμάζεται, όπως όλα δείχνουν, ν’ αναλάβει… παράλληλη δράση στη σκηνή της τοπικής αυτοδιοίκησης, θέτοντας υποψηφιότητα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές! Την αποκάλυψη έκανε το ένθετο «Piazza» της εφημερίδας «Veto» και δεν αφορά (φυσικά!) τον αληθινό Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά τον ηθοποιό Νίκο Ψαρρά, ο οποίος θα τον ενσαρκώσει στη μεγάλη οθόνη.

«Έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις με τον κ. Κακλαμάνη. Επίσημη πρόταση δεν έχω δεχτεί ακόμα αλλά, καλώς εχόντων των πραγμάτων, προς τα ’κει πηγαίνει το πράγμα Το σκέφτομαι σοβαρά αν και ακόμα είναι νωρίς για επίσημες κουβέντες αφού το ψηφοδέλτιο θα ανακοινωθεί στις αρχές του Σεπτέμβρη», δήλωσε ο ίδιος στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στο «Piazza».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Νικήτας Κακλαμάνης είναι ένας άνθρωπος που βλέπει θέατρο και έχει άποψη για την τέχνη. Αυτό τον εξαιρεί από τους περισσότερους πολιτικούς μας που είναι μακριά νυχτωμένοι από τον πολιτισμό», δήλωσε στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε ποια είναι η άποψη του για τον Δήμαρχο Αθηναίων. Παρακάτω ο ηθοποιός σχολίασε με σκληρά λόγια και τη σημερινή κατάσταση στην πολιτική σκηνή της χώρας. «Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος κι έχει δίκιο. Πάντα υπήρχαν απατεώνες σ’ αυτή τη χώρα και κανείς τους δεν πλήρωσε. Αν δεν πληρώσει κανείς ούτε κι αυτή τη φορά τότε ας τους γιουχάρει ο κόσμος. Αν ασχοληθώ κι εγώ με την πολιτική και κάνω λάθη ας γιουχάρει και μένα».

Ποιος τομέας του δήμου σας ενδιαφέρει περισσότερο;

Ο πολιτισμός. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν μπλεχτεί σ’ αυτόν άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση. Εγώ δε θέλω να μπλέξω με τα οικονομικά γιατί δεν τα ξέρω. Εκείνοι πως μπλέκουν με τον πολιτισμό αφού δεν τον ξέρουν;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι σας ενοχλεί περισσότερο στην Αθήνα σήμερα;

Που έχει γίνει το κέντρο των μεταναστών όλης της Ελλάδας. Με λυπεί που δεν είναι τόσο πράσινη παρότι ο κ. Κακλαμάνης έχει φυτέψει 12.000 δέντρα και πάνω από 100.000 θάμνους και βολβούς. Ο δήμος έχει αγοράσει 132 στρέμματα σε ακίνητα, τα οποία θα γκρεμιστούν για να γίνουν πάρκα. Ένα από αυτά είναι το ΝΑΤ. Πρέπει να φύγουν οι ναρκομανείς από το κέντρο. Και τα Ο.Κ.Α.Ν.Α. Το ένα έφυγε. Το άλλο έχει «κολλήσει» στην κ. Ξενογιαννακοπούλου. Είναι άρρωστοι οι ναρκομανείς και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Δεν μπορεί να έχεις στο κέντρο της πόλης άρρωστους ανθρώπους. Θα πρέπει να βρίσκονται κάπου στην εξοχή και μακριά από ναρκωτικές ουσίες. Για να μη μπαίνουν στον πειρασμό.

Ζείτε στο κέντρο;

Στο λόφο του Στρέφη. Εκεί ζω από τη μέρα που ήρθα στην Αθήνα. Ελπίζω να γίνει γρήγορα το Πεδίον του Άρεως για να μπορούμε ν’ απολαμβάνουμε τις βόλτες μας.

Αν ήταν κάποιος άλλος στη θέση του Νικήτα Κακλαμάνη θα ήσασταν το ίδιο θετικός;

Δεν ξέρω. Η αλήθεια είναι ότι στο παρελθόν μου έγιναν προτάσεις να κατέβω υποψήφιος σε βουλευτικές εκλογές και αρνήθηκα. Εμάς που έχουμε μια μεγαλύτερη άνεση στα μέσα μαζικής ενημέρωση είθισται να μας θυμούνται στις εκλογές ως… κράχτες ψήφων. Πιστεύω ότι ο Κακλαμάνης θα ξαναβγεί. Δεν ξέρω τι θα κάνω εγώ σε περίπτωση που κατέβω. Εμένα με έχει κερδίσει και σαν άνθρωπος και σαν δήμαρχος.

Μια πιθανή ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα σας στερήσει πολύτιμο χρόνο από τη δουλειά σας;

Το σκέφτηκα στην αρχή. Το σίγουρο όμως είναι, μέσα από το Δήμο θα μπορέσω να στηρίξω τον ελληνικό πολιτισμό και το θέατρο. Ηδη έχω «κλείσει» για τον επόμενο χειμώνα, στο Εθνικό Θέατρο και συζητάω για ένα σίριαλ. Τον Ιούλιο θα ξεκινήσω περιοδεία με το «No Shakespeare please» και στο τέλος αυτού του μήνα ξεκινούν τα γυρίσματα της ταινίας του Γιώργου Παπαθεοδώρου «17 Νοέμβρη», όπου θα υποδυθώ το χαρακτήρα του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Πως συνδυάζεται η τοπική αυτοδιοίκηση με τη … «17 Νοέμβρη»;

Νομίζω πως είναι ένας πολύ ενδιαφέρον συνδυασμός! (γελάει) Από τη μία ο νόμος κι από την άλλη η τρομοκρατία ή οι αντάρτες πόλεων. Δεν ήμουν στην Ελλάδα όταν έγιναν οι συλλήψεις της17 Νοέμβρη. Ήταν μία περίοδος δύο ετών που έλειπα στην Αμερική. Για να καταλάβεις μόλις μου είπαν ότι με σκέφτονται για το ρόλο του Δημήτρη Κουφοντίνα εγώ ρώτησα: ποιος είναι αυτός; Στη συνέχεια βέβαια έκανα την έρευνα μου στο διαδίκτυο κι έμαθα πάρα πολλά πράγματα. Και ακόμη διαβάζω. Η ταινία πάντως δεν θα είναι ντοκιμαντέρ. Δεν θα κάνουμε δηλαδή πιστή απεικόνιση χαρακτήρων, σκέψεων και ιδεών. Έτσι κι αλλιώς τα ονόματα θα είναι αλλοιωμένα. Δίπλα στους σεναριογράφους υπάρχουν σύμβουλοι, άνθρωποι που έχουν κάνει πολιτικό ρεπορτάζ, ώστε να μη γίνουν φάουλ και να μην υπάρξουν παρατυπίες. Δεν θέλουμε να κάνουμε ούτε ντοκιμαντέρ ούτε ένα action movie. Η ταινία αρχίζει με την έκρηξη της βόμβας στα χέρια του Ξηρού που έγινε πριν οκτώ χρόνια. Στις 29 Ιουνίου συμπληρώνονται 8 χρόνια από το εν λόγω γεγονός κι εμείς θέλουμε εκείνη τη μέρα να ξεκινήσουμε τα γυρίσματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης