Στη Βουλή θα πρέπει να σταλεί από την κυβέρνηση το κείμενο της συμφωνίας για τις σαρωτικές αλλαγές στον εργασιακό τομέα, σημείωσε η Γ.Γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

«Για πρώτη φορά Προεδρικό Διάταγμα μπαίνει σε διαβούλευση στους φορείς και γενικότερα στην κοινωνία πριν πάει το κείμενο στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν έχει καμία θέση να γίνει αυτό Προεδρικό Διάταγμα. Πρέπει να το στείλει η κυβέρνηση στη Βουλή, σαν στοιχείο του νόμου για το Ασφαλιστικό» ανέφερε στις δηλώσεις της, εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου, η κα Παπαρήγα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τάχθηκε, επίσης, υπέρ της καταψήφισής του, καλώντας την κυβέρνηση να μην κρύβεται πίσω από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και να αναλάβει τις ευθύνες της.

Παρ’ όλα αυτά σημείωσε ότι, σε περίπτωση που ακολουθηθεί η διαδικασία του Προεδρικού Διατάγματος, τότε «αναμφισβήτητα και για τον ελληνικό λαό θα θεωρείται υπεύθυνος και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών, η κα Παπαρήγα ανέφερε ότι δεν μπορεί να πει ότι κάτι τέτοιο είναι εντελώς έξω από τα πράγματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης