Στο πλαίσιο του αγώνα κατά των Κούρδων ανταρτών, οι ΗΠΑ προτίθενται να αυξήσουν τη βοήθειά τους προς την Τουρκία, αν η Άγκυρα διατυπώσει ανάλογο αίτημα, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία.

«Είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε εκτάκτως οποιοδήποτε νέο αίτημα του Τουρκικού Στρατού ή της κυβέρνησης όσον αφορά στο PKK» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Τζέιμς Τζέφρι, αναφερόμενος στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν. Το PKK έχει πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις του κατά του Τουρκικού Στρατού τους τελευταίους μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το PKK είναι ένας κοινός εχθρός της Τουρκίας και των ΗΠΑ και θα υποστηρίξουμε ενεργά τις προσπάθειες των Τούρκων συμμάχων μας, προκειμένου να δοθεί τέλος σε αυτή την τρομοκρατική απειλή» προσθέτει ο Αμερικανός πρέσβης.

Οι ΗΠΑ παρέχουν στην Τουρκία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, πληροφορίες όσον αφορά στις κινήσεις του PKK, το οποίο διαθέτει βάσεις στο Βόρειο Ιράκ.

Η άρνηση της Τουρκίας να ψηφίσει τις νέες κυρώσεις κατά του Ιράν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και η πρόσφατη διπλωματική κρίση μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας προκάλεσαν ανησυχία στη χώρα, ότι θα επιβραδυνθεί η βοήθεια που προσφέρει η Ουάσινγκτον στον Τουρκικό Στρατό για τον αγώνα του κατά του PKK.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Σε αναβρασμό η Τουρκία, 21 Ιουνίου 2010, 14:30

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης