Προτείνει ο Keyser Soze

Με το under της Ιταλίας να έρχεται εύκολα, αλλά σίγουρα όχι όπως το περιμέναμε, και το διπλό της Παραγουάης να έρχεται και εύκολα και ακριβώς όπως το περιμέναμε, πήγαμε και χθες μια βόλτα από το ταμείο. Εκεί, που ο πράκτορας θα μας πλήρωνε ακόμα περισσότερα, αν είχε μπει ένα γκολ λιγότερο στο βραδινό ματς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλά αυτό που είναι πλέον φανερό στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής είναι ότι κάθε μέρα έχουμε και μία σούπερ έκπληξη. Κάθε μέρα ένα από τα φαβορί κάνει γκέλα, που ηχεί στα πέρατα του κόσμου πιο πολύ και από τη βουβουζέλα. Χθες ήταν πάλι η Ιταλία, προχθές ήταν πάλι η Αγγλία, την πάτησε η Γερμανία, την πάτησε και η Ισπανία, η οποία σήμερα παίζει απέναντι στο… φόβητρο, Ονδούρα.

Νέα μέρα, νέο κουπόνι, νέες ελπίδες (και νέες εκπλήξεις). Πάμε…

Πορτογαλία – Β. Κορέα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πλάνο για τους Πορτογάλους είναι το ίδιο ακριβώς με εκείνο της παρέας του Ντρογκμπά και φάνηκε από το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι. Στόχος είναι οι πέντε βαθμοί. Σήμερα πρέπει να κερδίσουν πάση θυσία τη Β. Κορέα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά τερμάτων, αν θέλουν να πάνε τελευταία αγωνιστική με τη Βραζιλία για δυόμισι αποτελέσματα: Νίκη, ισοπαλία και ήττα με την ελάχιστη διαφορά, ώστε ακόμα και στην ισοβαθμία στους 4 πόντους με την Ακτή Ελεφαντοστού να περάσουν στη διαφορά τερμάτων. Αυτό, βέβαια, σημαίνει ότι πρώτα απ’ όλα πρέπει σήμερα να βάλει πολλά γκολ η επίθεσή τους, η οποία στερείται ενός φυσικού γκολτζή. Οπότε…

… η Πορτογαλία είναι το μεγάλο φαβορί, αλλά τόσο το 1,25 του «άσου», όσο κυρίως η μαχητικότητα των Βορειοκορεατών, κάνουν το ποντάρισμα στην απλή νίκη της απαγορευτικό. Και μετά τη χθεσινή… Italian Job, ακόμα και το «άσος από ημίχρονο» (1,70) φαντάζει ριψοκίνδυνο. Νομίζω ότι επειδή η Πορτογαλία θέλει να βάλει τουλάχιστον δύο γκολ σήμερα και επειδή η Β. Κορέα, έστω και δύσκολα, θα βρει πάλι δίχτυα, όπως με τη Βραζιλία, αξίζει να ποντάρουμε στο 1,90 του over. Ο Κριστιάνο θα «σκυλιάσει» να σκοράρει σήμερα. Θα τον δείτε να κάνει συνέχεια κούρσες, να σουτάρει, να μπουκάρει, να βουτάει, αρκεί να πετύχει ένα γκολ. Δεν ξέρω αν θα είναι το πρώτο (πληρώνει 4,00), αλλά νομίζω θα τα καταφέρει. Έτσι όπως περιμένω να πάει το ματς κουτσουρεμένο, αλλά καλό, είναι και το 2,45 για να σκοράρουν και οι δύο ομάδες. Με λίγο ρίσκο και τύχη θα έρθει.

Χιλή – Ελβετία

Οι νικήτριες της πρεμιέρας. Η Χιλή δεν μας έπεισε με το 1-0 επί της Ονδούρας και η Ελβετία μάς έκανε να μην το πιστεύουμε με το αντίστοιχο 1-0 επί της Ισπανίας. Σήμερα η Χιλή «καίγεται» περισσότερο για τη νίκη, αφού τελευταία αγωνιστική έχει την Ισπανία, που θα θέλει βαθμούς. Η Ελβετία βολεύεται και με το “Χ”, αφού στο τέλος έχει την Ονδούρα. Βλέπω ένα πολύ αμφίρροπο και κλειστό ματς, με πολλά φάουλ και τις καλύτερες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο να έρχονται από τα στημένα. Οι Ελβετοί θα αφήσουν την μπάλα στους Χιλιανούς και θα ψάξουν την αντεπίθεση. Η Χιλή έχει παίκτες που τρέχουν πολύ με την μπάλα στα πόδια και είναι μπουκαδόροι. Δεν θα εκπλαγώ, αν σήμερα κερδίσουν πέναλτι. Οπότε…

…όταν ένα ματς μοιάζει τόσο αμφίρροπο, αξίζει πάντα να βάλουμε έστω και λίγα λεφτά στο “Χ”, το οποίο σήμερα δίνει 3,00 για τελικό αποτέλεσμα και 1,75 για αποτέλεσμα ημιχρόνου, που είναι και προτιμότερο. Και αυτό γιατί οι Χιλιανοί, έχοντας δει τι έπαθαν οι Ισπανοί, όταν ανοίχτηκαν αλόγιστα, θα είναι πιο συγκρατημένοι, τουλάχιστον στα πρώτα 60′. Μετά θα πιέσουν περισσότερο. Επίσης, το ματς το βλέπω πολύ under, αλλά το 1,35 είναι λίγο χαμηλό. Για ρίσκο προτιμώ το “Χ/Χ” για “Ημίχρονο/Τελικό” που πληρώνει 4,40.

Ισπανία – Ονδούρα

Δεν πιστεύω ότι μετά την Αγγλία και την Ιταλία θα… τριτώσει το κακό για τις μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις αυτού του Μουντιάλ. Και αυτό γιατί οι Ισπανοί είναι καλύτεροι και από τους άλλους δύο. Κυριότερα όμως, γιατί μπορούν να κυκλοφορούν την μπάλα και έχουν πλάνο ανάπτυξης, κάτι που οι Ιταλοί προπονητές, Λίπι και Καπέλο, δεν παρουσίασαν στο γήπεδο. Σήμερα η Ισπανία θέλει οπωσδήποτε νίκη. Το τι θέλει η Ονδούρα δεν έχει σημασία. Θα πάρει ό,τι της… δώσει η Ισπανία με την δική της απόδοση. Νομίζω θα δούμε περισσότερες φάσεις στο πρώτο μέρος παρά στο δεύτερο. Η Ισπανία θα ψάξει το γρήγορο γκολ και θα κάνει πολλές τελικές προσπάθειες στα πρώτα 45′. Μετά, ή θα προηγείται και θα χαλαρώσει ή δεν θα προηγείται και θα αγχωθεί πάρα πολύ. Οπότε…

… κανονικά αυτό το ματς είναι no bet. Αν θέλετε να το παίξετε, βάλτε λίγα και ας πάρετε λίγα, γιατί, αν βάλετε πολλά, μπορεί να μην πάρετε τίποτα. Στον πρώτο σκόρερ κρύβονται σήμερα τα λεφτά, αλλά αυτό είναι περισσότερο έμπνευση, παρά λογική. Οι μέσοι της Ισπανίας έχουν ένα κακό. Δεν σουτάρουν πολύ από μακριά. Παίζουν τόσο καλά τις κοντινές και γρήγορες πάσες, που τα περισσότερα γκολ της Ισπανίας μπαίνουν από το… πέναλτι και μέσα. Σήμερα δεν θα έχουν τους χώρους για πολλά τέτοια. Από την άλλη, ίσως από τα αρκετά στημένα που θα βρουν, να κάνουν γκολ με τον Πικέ ή τον Ράμος. Γενικά, ας πάρουμε «με μισή καρδιά» το 1,30 του «άσου» και ό,τι σας κάνει «κλικ» για πρώτο σκόρερ.

Πρόταση:

Πορτογαλία – Β. Κορέα: Over (1,90). Ρίσκο: Να σκοράρουν και οι δύο ομάδες (2,45)

Χιλή – Ελβετία: “Χ” για αποτέλεσμα ημιχρόνου (1,75). Ρίσκο: “Χ/Χ” για “Ημίχρονο/Τελικό” (4,00)

Ισπανία – Ονδούρα: Νίκη Ισπανίας (1,30). Ρίσκο: Πρώτος σκόρερ ο Ράμος (15,00)

Καλή επιτυχία!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης