Μία χωριάτικη σαλάτα-γίγας, βάρους 13.417 κιλών, κατάφεραν να ετοιμάσουν οι κάτοικοι της Ιεράπετρας στην Κρήτη, χάρη στην οποία η πόλη γράφτηκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Για την παρασκευή της χρησιμοποιήθηκαν 1.440 κιλά φέτα, 6.300 κιλά ντομάτα, 2.160 κιλά αγγούρια, 1200 κιλά πιπεριές, 1.200 κιλά κρεμμύδια, 10 κιλά ρίγανη και 500 κιλά ελαιόλαδο!

Στη δημιουργία του τεράστιου αυτού πιάτου συνετέλεσαν 300 εθελοντές που ξεκίνησαν το εγχείρημα το πρωί του Σαββάτου, ενώ το πιάτο που χρησιμοποιήθηκε για την αποθήκευση της σαλάτας είχε επιφάνεια 80 τ.μ.!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την ολοκλήρωση της επιτυχημένης απόπειρας, οι κάτοικοι της περιοχής –αλλά και τουρίστες- γιόρτασαν την επιτυχία… τρώγοντας τη γιγάντια σαλάτα και πετώντας ντομάτες (αναβίωση του εθίμου του ντοματοπόλεμου), ενώ δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό, δίνοντας μία ευχάριστη νότα στην εκδήλωση!

Οι κάτοικοι της Ιεράπετρας και οι εθελοντές δήλωσαν υπερήφανοι για το κατόρθωμά τους, καθώς ξεπέρασαν τον προηγούμενο ρεκόρ που κατείχαν οι Ισραηλινοί, σαλάτας που ζύγιζε 12 τόνους!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης