Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και πεπεισμένος ότι οι σκληροί κόποι των Ελλήνων θα ανταμειφθούν εμφανίστηκε σήμερα από τη Νέα Υόρκη ο Γιώργος Παπανδρέου, όπου παραβρίσκεται ως προεδρεύων στη Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

«Όταν η Ελλάδα θέλει, μπορεί να τα καταφέρει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου προς τα ομογενειακά ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε εάν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί δικαστικά εναντίον αμερικανικών τραπεζών που συνέβαλαν στην όξυνση της ελληνικής οικονομικής κρίσης. «Για το θέμα αυτό δρομολογείται η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και ανάλογα με τα αποτελέσματα θα μελετηθεί και αυτή η πιθανότητα», δήλωσε.

Για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «παραμένουμε σταθεροί στη θέση μας για σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Ελπίζουμε να έχουμε θετική κατάληξη μέσα στα πλαίσια του διαλόγου υπό την αιγίδα του ΟΗΕ».

Χαρακτήρισε για μια ακόμη φορά το Κυπριακό ως «πρόβλημα εισβολής και κατοχής», επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό του προέδρου της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στην πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων είπε ότι «με την Τουρκία υπογράψαμε 22 συμφωνίες. Θα είμαι μεθαύριο στην Κωνσταντινούπολη. Θα συναντηθώ με τον κ. Ερντογάν και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη».

«Είμαστε στο πλευρό της ομογένειας»

Ο Γ. Παπανδρέου εξήρε το ρόλο της ομογένειας λέγοντας ότι «είναι πάντα στο πλάι της χώρας μας και αυτό το έχει αποδείξει επανειλημμένα και την ευχαριστούμε για τις τελευταίες προσπάθειές της να ανατρέψει την αρνητική εικόνα που διαμορφώθηκε, ιδιαίτερα κατά τις πρώτες μέρες της κρίσης».

Τέλος, ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρα που θα συμβάλλουν στη σύσφιξη των σχέσεων της γενέτειρας χώρας με τους απόδημους Έλληνες, και αφορούν -μεταξύ άλλων- σε προσέλκυση ομογενών επιχειρηματιών για επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά και στο άνοιγμα των πανεπιστημίων, «για να προσελκύσουμε ξένους φοιτητές και ομογενείς».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης