Η Ιταλία δεν κατάφερε ούτε κόντρα στη Νέα Ζηλανδία να πανηγυρίσει την παρθενική της νίκη στο Μουντιάλ, και έτσι έχει έρθει σε δύσκολη θέση όσον αφορά την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Ο τεχνικός της «σκουάντρα ατζούρα», Μαρσέλο Λίπι στη συνέντευξη τύπου του, εμφανίστηκε προβληματισμένος για το νέο ισόπαλο αποτέλεσμα, ωστόσο δεν έδειξε να ανησυχεί, αναφορικά με την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε σε δύσκολη κατάσταση, αλλά δεν χρειάζεται πανικός. Είμαι 62 ετών και βρίσκομαι στο χώρο του ποδοσφαίρου 40 χρόνια. Αν νικήσουμε στο επόμενο ματς τη Σλοβακία, προκρινόμαστε, ενώ περνάμε και με ισοπαλία, αν η Παραγουάη νικήσει τη Νέα Ζηλανδία», τόνισε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «ατζούρι» και πρόσθεσε:

«Και πάλι ήμασταν άτυχοι, γιατί σε ένα ακόμη ματς οι αντίπαλοί μας κατάφεραν να σκοράρουν στην πρώτη φάση που μπήκαν στην περιοχή μας. Καταφέραμε να ισοφαρίσουμε, αλλά ήταν ένα ματς που έπρεπε να κερδίσουμε. Πρέπει να παραδεχτούμε πως δεν παρουσιάσαμε το πρόσωπο που θα έπρεπε και δεν κάναμε αρκετά για να νικήσουμε. Κάτι μας έλειπε και δεν ήταν η διάθεση, ούτε η ποιότητα».

Από την πλευρά του ο Ρικάρντο Μοντολίβο δήλωσε: «Και πάλι δεχτήκαμε γκολ στην πρώτη φάση, και πάλι ισοφαρίσαμε, αλλά και πάλι δεν πήραμε τη νίκη. Δεν ξέρω αν είναι θέμα επιθετικών ή γενικότερης νοοτροπίας της ομάδας. Πιστεύω όμως πως θα πρέπει όλοι οι παίκτες να παίζουμε πιο επιθετικά και οι μέσοι να ανεβαίνουν πιο ψηλά για να πιέζουν και να απειλούν τον αντίπαλο. Πλέον θέλουμε μόνο νίκη στο τελευταίο μας παιχνίδι απέναντι στη Σλοβακία, αλλά και να πετύχουμε όσα περισσότερα γκολ μπορούμε για να βελτιώσουμε τη θέση μας στον όμιλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης