Παίζοντας ουσιαστικό ποδόσφαιρο και αξιοποιώντας στο έπακρο τις ευκαιρίες, που της παρουσιάστηκαν, η Βραζιλία επικράτησε με 3-1 της Ακτής Ελεφαντοστού στο «Σόκερ Σίτι» του Γιοχάνεσμπουργκ, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του 7ου ομίλου.

Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Κάρλος Ντούνγκα έφτασε τους έξι βαθμούς, σφραγίζοντας έτσι την πρόκρισή της στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλος πρωταγωνιστής της «σελεσάο» στο σημερινό ματς ήταν ο Φαμπιάνο (25’, 50’), ο οποίος πέτυχε τα δύο πρώτα τέρματα της ομάδας του. Ο Ελάνο πέτυχε το τρίτο γκολ της Βραζιλίας (62’), ενώ για τους «ελέφαντες» σκόραρε ο Ντρογκμπά (79’).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Ντούνγκα τελείωσε το ματς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Κακά στο 88’, ο οποίος δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα δύο λεπτών.

Αναγνωριστικά ήταν τα 20 πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Η ομάδα του Ντούνγκα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από την εστία του Μπάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέντε λεπτά αργότερα, όμως η πέντε φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, στην πρώτη της ευκαιρία που της παρουσιάστηκε, πήρε προβάδισμα στο σκορ.

Από την εξαιρετική πάσα του Κακά στον Λουίς Φαμπιάνο, ο επιθετικός της Σεβίλλης δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μπάρι, κάνοντας το 1-0.

Ουσιαστικά αυτή ήταν και η μοναδική καλή φάση στο πρώτο μέρος, αφού από τη μία η Βραζιλία δεν απείλησε ξανά την εστία των Ιβοριανών, ενώ από την άλλη η ομάδα του Έρικσον, παρά την παρουσία του Ντρογκμπά στο βασικό της σχήμα της, αδυνατούσε να τελειώσει επιθέσεις.

Με γκολ από τα αποδυτήρια μπήκε στο β’ μέρος η Βραζιλία. Πρωταγωνιστές αυτή τη φορά ο Λουίς Φαμπιάνο και ο Γάλλος διαιτητής Λανουά.

Ο επιθετικός της Σεβίλλης «χόρεψε» τρεις αμυντικούς και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ακτής Ελεφαντοστού με γυριστό σουτ.

Το γκολ του Φαμπιάνο ωστόσο δεν έπρεπε να μετρήσει, αφού ο Γάλλος ρέφερι δεν είδε ότι για να κάνει κοντρόλ ο σκόρερ χρησιμοποίησε το δεξί του χέρι.

Στη συνέχεια, όπως ήταν φυσικό, η ομάδα του Έρικσον πίεσε για να πετύχει κάποιο γκολ, προκειμένου να ξαναμπεί στο παιχνίδι, το οποίο το «άγγιξε» στο 54’ .

Εντούτοις η μπάλα από την κεφαλιά του Ντρογκμπά πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ζούλιο Σέζαρ.

Ό,τι δεν μπόρεσε όμως η Ακτή Ελεφαντοστού, το πέτυχε και πάλι η «σελεσάο» στο 62’, με τον Ελάνο αυτή τη φορά, ο οποίος μετά από εξαιρετική προσπάθεια και χαμηλή σέντρα του Κακά παραβίασε με πλασέ την εστία του Μπάρι (3-0).

Στο 79’ οι «ελέφαντες» κατάφεραν να μειώσουν σε 3-1 με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Ο διεθνής επιθετικός της Τσέλσι εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον στην σέντρα του Γιάγια Τουρέ και με καλοζυγισμένη κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι παραβίασε την εστία του Ζούλιο Σέζαρ (3-1).

Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ που δέχεται η Βραζιλία σε Παγκόσμια Κύπελλα από αφρικανική ομάδα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το ματς στιγματίστηκε από αρκετά αντιαθλητικά μαρκαρίσματα, με τον Κακά μέσα σε διάστημα δύο λεπτών (από το 86` έως το 88`) να δέχεται δύο κίτρινες κάρτες, αφήνοντας την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα.


Βραζιλία- Ακτή Ελεφαντοστού
3-1

Γκολ: 25′, 50′ Φαμπιάνο, 62′ Eλάνο – 79′ Ντρογκμπά

H κόκκινη κάρτα του Κάκα

/bestof/!2010/200610/kaka_red.flv

Κίτρινες: Κακά-Τιενέ, Κεϊτά, Τιοτέ

Κόκκινες Κακά

Βραζιλία (Ντούνγκα): Σέζαρ, Μαικόν, Μπάστος, Λούσιο, Ζουάν, Μέλο, Ελάνο (67′ Ντάνι Άλβες), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κακά, Ρομπίνιο ((+90` Ραμίρες), Λουίς Φαμπιάνο

Ακτή Ελεφαντοστού (Σβεν Γκόραν Έρικσον):
Μπάρι, Κ. Τουρέ, Ζοκορά, Καλού (68′ Καντέρ Κεϊτά), Τιοτέ, Ντρογκμπά, Ντιντάν (54′ Ζερβινιό), Τιέν, Γ. Τουρέ, Ντεμέλ, Έμπουε (72′ Ρομαρίκ).

Διαιτητής:
Λανουά

Βοηθοί:
Ντανσό, Ούγκο

Tα στατιστικά του αγώνα:

Βραζιλία
  Ακτή Ελεφ.
3 Γκολ
1
6 Σουτ στο τέρμα
4
6 Άστοχα σουτ
6
17 Φάουλ κατά
23
4 Κόρνερ
3
0 Οφσάιντ
2
1 Κίτρινες κάρτες
3
1 Κόκκινες κάρτες
0
57% Κατοχή μπάλας
43%

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης