Το 65ο έτος της ηλικίας της συμπληρώνει σήμερα η εμβληματική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στη Βιρμανία (Μιανμάρ), η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης, Αούνγκ Σαν Σου Κι.

Η ηγέτιδα της εκτός νόμου αντιπολίτευσης θα γιορτάσει όμως τα γενέθλιά της όπως συμβαίνει τα τελευταία 15 χρόνια υπό τη σκιά του κατ’ οίκον περιορισμού που της έχει επιβάλει το αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς της Βιρμανίας.
«Με την ευκαιρία των 65ων γενεθλίων της, διαβιβάζω τις σκέψεις μου στην Αούνγκ Σαν Σου Κι, τη μόνη βραβευμένη με Νομπέλ Ειρήνης που κρατείται», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Μπαράκ Ομπάμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός πρόεδρος με την ευκαιρία των γενεθλίων της μεγαλύτερης σύγχρονης προσωπικότητας της περιοχής της Ινδοκίνας, κάλεσε τη βιρμανική κυβέρνηση να απελευθερώσει την Αούνγκ Σαν Σου Κι και όλους τους πολιτικούς κρατούμενους, «αμέσως και χωρίς όρους» και να τους επιτρέψει να οικοδομήσουν μια Βιρμανία σταθερότητας και ευημερίας, που θα σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών της.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, που ζήτησε από το στρατιωτικό καθεστώς της χώρας να απελευθερώσει αμέσως και χωρίς όρους όλους τους πολιτικούς κρατούμενους και να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα των Βιρμανών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης