Την έκδοση ενός Λιβανέζου υπηκόου ζήτησαν οι Αρχές των ΗΠΑ από την Παραγουάη, ο οποίος κατηγορείται ότι διοχέτευε χρήματα στη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ διαμέσου της λατινοαμερικάνικης χώρας.

Ο Μούσα Άλι Χαμντάν, 38 ετών, συνελήφθη την Τρίτη στη Σιουδάδ δελ Έστε, σε μια περιοχή γνωστή ως το τριεθνές σύνορο, από όπου οι ΗΠΑ θεωρούν ότι εξτρεμιστικές οργανώσεις χρηματοδοτούν τρομοκρατικές δραστηριότητες, κάτι που διαψεύδουν Παραγουάη, Αργεντινή και Βραζιλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χαμντάν κατηγορείται για 31 εγκλήματα, σύμφωνα με την Interpol. Το αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών επικαλείται την παροχή υλικής στήριξης στη Χεζμπολάχ, περιλαμβανομένων «πλαστών εγγράφων». Ο 38χρονος κατηγορείται, επίσης, για παραχάραξη δολαρίων και συνωμοσία με σκοπό την παραχάραξη διαβατηρίων.

Ο Χαμντάν οδηγήθηκε χθες ενώπιον του δικαστηρίου, για να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά του. Μεταφέρθηκε στη φυλακή Τακούμπου στην Ασουνσιόν. Εγχώρια ΜΜΕ ανέφεραν, επικαλούμενα αξιωματούχους, ότι ο Χαμντάν χρηματοδοτούσε τη Χεζμπολάχ, η οποία πρωταγωνίστησε στη σύρραξη του Ισραήλ με το Λίβανο το 2006 και χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Ουάσινγκτον.

Η περιοχή όπου βρίσκονται τα τριεθνή σύνορα είναι μια κοσμοπολίτικη περιοχή, που θεωρείται σημαντικό κέντρο διαμετακομιδής διαφόρων ειδών που διακινούν λαθρέμποροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, Βραζιλία, Παραγουάη και Αργεντινή διαψεύδουν τον ισχυρισμό της Ουάσινγκτον, ότι αποτελεί επίσης κέντρο χρηματοδότησης της ισλαμικής τρομοκρατίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης