«Συναγερμός» έχει σημάνει στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών του Ρίου, λόγω κρουσμάτων ψώρας που εντοπίστηκαν σε δύο ασθενείς της ψυχιατρικής κλινικής.

Πριν τρεις εβδομάδες νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο ένας ασθενής που έφερε κοκκινίλες στο σώμα του και ο οποίος έμενε στον ίδιο θάλαμο με άλλα δύο άτομα. Πριν προλάβει όμως να ολοκληρωθεί η γνωμάτευση και να διαπιστωθεί ότι πρόκειται για ψώρα, ο ένας από τους άλλους δύο νοσηλευόμενους πήρε εξιτήριο και επέστρεψε μετά από τρεις ημέρες, εμφανίζοντας και εκείνος τα ίδια συμπτώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διοίκηση του νοσοκομείου διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ώστε να εντοπιστούν τυχόν ευθύνες, ενώ ενημέρωσε τόσο το υπουργείο Υγείας όσο και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας.

Το περιστατικό έχει ανησυχήσει τους εργαζομένους που κάνουν λόγο για εγκληματική αδιαφορία ορισμένων γιατρών, γιατί όφειλαν να έχουν ενημερώσει το προσωπικό για τα κρούσματα ψώρας. Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που και στο παρελθόν έχουν εμφανιστεί κρούσματα ηπατίτιδας και φυματίωσης σε προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης