Για την κατάσταση της υγείας του και τις δύσκολες ώρες που πέρασε από τη στιγμή που κατέρρευσε στο πλατό τηλεοπτικής εκπομπής μίλησε ο Πέτρος Τατσόπουλος, επισημαίνοντας πως πλέον νιώθει σαν να του δόθηκε μία δεύτερη ευκαιρία.
«Ξαφνικά ένιωσα μια μαχαιριά στον αέρα της εκπομπής, αλλά δεν είχα εμπειρία από τέτοιο πόνο» είπε περιγράφοντας τη στιγμή που έπαθε το ανεύρυσμα μέσα στο στούντιο του ALPHA.
«Είμαι καλεσμένος στον ALPHA, στον κ. Χατζή και την κυρία Μπόλα. Ξυπνάω καλά, δεν έχω δυσφορία, η ημέρα είναι υπέροχη, καλοκαίρι για Οκτώβριο. Στο στούντιο ξαφνικά ένιωσα μια μαχαιριά. Μια μαχαιριά στο στήθος, δεν μπορώ να την πω αλλιώς. Εκ των υστέρων μου είπαν ότι η επίσημη ορολογία για αυτό που μου συνέβη, ο οξύς διαχωρισμός ανευρύσματος ανιούσας αορτής, ένας παράλληλος χαρακτηρισμός περιλαμβάνει τη λέξη ξιφίδιο. Νιώθεις μια μαχαιριά στην καρδιά, η οποία αντανακλάται κιόλας, αντικατοπτρίζεται στην πλάτη. Πολύ δυνατή μαχαιριά, πολύ έντονη και ταυτόχρονα πολύ σύντομη» είπε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ALPHA το βράδυ της Πέμπτης.
«Η πρώτη επίδραση του ”αέρα” ήταν κατασταλτική. Δηλαδή, όταν είσαι στον αέρα, δεν σε κινητοποιεί με τον ίδιο τρόπο που θα σε κινητοποιούσε αν δεν ήσουν στον αέρα. Έχεις μια ντροπή, μια αιδώ που λες ”Μη γίνω ρεζίλι”» ανέφερε και εξήγησε πως τα πρώτα λεπτά μετά το επεισόδιο που βίωσε ήταν πολύ κρίσιμα και δεν υπήρχε περιθώριο λάθους, προσθέτοντας πως ήταν στο πάτωμα του πλατό και περίμενε ασθενοφόρο.
«Έπρεπε να γίνει συντονισμός πολλών ανθρώπων με απόλυτη ακρίβεια σε μηδέν χρόνο. Έχω μια μεγάλη κατάπτωση. Η Ελένη, η γυναίκα μου, είπε πως, μόλις με είδε, είχε την εντύπωση πως κάποιος με είχε καταβρέξει με ένα λάστιχο. Ήταν ιδρώτας. Η πίεσή μου είχε πέσει στο πάτωμα. Ο Δημήτρης Λυμπεριάδης, ο επικεφαλής καρδιοχειρουργός, είπε ότι η πίεσή μου ήταν στο 3 με 4. Αυτό σημαίνει πως ήταν θέμα λίγων λεπτών για να συμβούν μια σειρά από τραγωδίες από τις οποίες πρέπει να σου πω ο θάνατος δεν ήταν και η σημαντικότερη. Για αυτούς που η εργατική τους δύναμη είναι το μυαλό τους, το να έχουν μη αναστρέψιμες εγκεφαλικές βλάβες, κατ’ επέκταση κινητικές, ηπατικές, νεφρικές, μπορεί να είναι χειρότερο και από τον θάνατο. Το ανεύρυσμα μπορούσε να λειτουργήσει σαν πυροκροτητής για μια σειρά από τραγωδίες, με πολύ λίγες πιθανότητες να έβγαινα ζωντανός, το ανεύρυσμα θεωρείται μια από τις υψηλότερες αιτίες αιφνίδιου θανάτου, ενώ μόνο το 33% επιζεί και από όσους καταφέρουν να επιζήσουν από το χειρουργείο» δήλωσε.
Ερωτηθείς για το τι του έμαθε η περιπέτεια της υγείας του ο Π. Τατσόπουλος απάντησε: «Ότι ξαφνικά σου δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία από την αρχή. Αφού, τυπικά τουλάχιστον, δεν είμαι καρδιοπαθής αυτήν τη στιγμή, έχω θεραπευτεί και βρίσκομαι στο στάδιο της αποκατάστασης, έχω περάσει τους μεγάλους σκοπέλους και υφάλους της εγκεφαλικής ανεπάρκειας, νιώθω ότι κάποιος μου λέει: Ωραία, σβήσε τώρα, σβήνουμε τα 60, ξαναξεκινάμε από την αρχή. Όλα αυτά που θεωρούμε κοινό τόπο, το οξυγόνο υπάρχει, το νερό υπάρχει, όλα τα αγαθά υπάρχουν, ε, καλό είναι να αρχίσουμε να τα ξανασκεφτόμαστε».