Στην άκρη του κόσμου έφτασαν πλέον οι δύο Έλληνες ταξιδιώτες και συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος Άκης Τεμπερίδης και η χορογράφος Βούλα Νέτου. Οι δυο τους πέτυχαν ακόμα έναν στόχο που είχαν θέσει από την αρχή του ταξιδιού τους, φτάνοντας στη Γη του πυρός, στο νοτιότερο άκρο της Αμερικανικής ηπείρου.

Οι Τεμπερίδης και Νέτου στην ΠαταγονίαΣτην Ουσουάγια, την πόλη που βρίσκεται πιο κοντά από κάθε άλλη στην Ανταρκτική, οι Έλληνες ταξιδιώτες ολοκλήρωσαν ουσιαστικά το ταξίδι τους στην Αμερική. Για να φτάσουν στον απομακρυσμένο αυτόν τόπο, το Land Rover Discovery3 με τα ελληνικά χρώματα διέσχισε την άνυδρη έρημο Ατακάμα, πέρασε από τις σεισμόπληκτες περιοχές της Χιλής και, αφού μπήκε στην Αργεντινή, διέσχισε τις ανεμοδαρμένες στέπες της Παταγονίας. «Ήταν ένα μακρύ, μοναχικό και επίπονο ταξίδι σε έναν τόπο μυστηριώδη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τεμπερίδης. «Σε λιγότερο από έναν μήνα είδαμε το τοπίο να αλλάζει δραματικά, τη διάρκεια της ημέρας να μικραίνει και να έρχεται ο βαρύς χειμώνας του νότιου ημισφαιρίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Παταγονία αντίκρισαν μερικά από τα πιο δραματικά τοπία του πλανήτη, όπως ο παγετώνας Περίτο Μορένο και οι γρανιτένιες κορυφές του Τόρες Ντελ Πέινε. Αυτό που δεν θα ξεχάσουν ποτέ, όμως, είναι τα χρώματα του δειλινού και οι σφοδροί άνεμοι που φυσούν στην περιοχή: «Ο αέρας ήταν τόσο δυνατός, που δεν τολμούσαμε να ανοίξουμε την πόρτα του αυτοκινήτου, γιατί θα την ξερίζωνε» είπε η Νέτου.

Χιλιάδες χιλιόμετρα…

Από τον προηγούμενο Ιούνιο που ξεκίνησε το ταξίδι των δύο Ελλήνων στην Αμερική έχουν καλύψει 39.000 χιλιόμετρα σε 16 χώρες. Το βορειότερο σημείο στο οποίο έφτασαν ήταν το Κεμπέκ στον 45ο παράλληλο και το νοτιότερο η Ουσουάγια στον 55ο παράλληλο του Νότου. Συνολικά το Land Rover Discovery έχει καλύψει 165.000 χιλιόμετρα σε 65 χώρες και των 5 ηπείρων. Το TheWorldOffroad έφτασε στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής του και αυτές τις ημέρες βρίσκεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου οργανώνεται η επιστροφή για Ευρώπη.
 
Μπαίνοντας κάποιος στο www.theworldoffroad.com μπορεί να δει πού βρίσκονται τώρα οι Έλληνες ταξιδιώτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάρτε μία γεύση από το ταξίδι του ζευγαριού στην Αφρική…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης