Ένα οικονομικό deal που, εάν και εφόσον ολοκληρωθεί, θα τινάξει την «μπάνκα» στον αέρα εκκολάπτεται στον Ολυμπιακό.

Η συγκεκριμενοποίηση της οικονομικής προσφοράς του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη προς τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτη Κόκκαλη -ο οποίος στις δηλώσεις του τη χαρακτήρισε σοβαρή πρόταση- για την αγορά του Ολυμπιακού, φαίνεται ότι αλλάζει τα δεδομένα στο αθλητικό και οικονομικό τοπίο του Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δείχνει αποφασισμένος με την προσφορά των περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ που έκανε στον Σωκράτη Κοκκάλη – ουσιαστικά αύξησε  προγενέστερη προσφορά του προς τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός- να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο και να γίνει ο νέος «καπετάνιος» της ιστορικής ομάδας.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των αθλητικών εφημερίδων, ο κ. Μαρινάκης φέρεται να δίνει ποσό μεγαλύτερο των 25 εκατομμυρίων ευρώ για το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και περίπου 75 εκατομμύρια ευρώ για την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Προφανές «πρόσχωμα», για να ολοκληρωθεί το ιστορικό οικονομικό deal, αποτελεί το ενδεχόμενο αντίτιμο που θα πληρώσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον Σωκράτη Κόκκαλη. Συγκριμένα, ο κ. Κόκκαλης θέλει κάπου 25 εκατ. ευρώ από αυτά που βάζει ο κ. Μαρινάκης στην ΠΑΕ, καθώς  υποστηρίζει ότι από τη μέρα που ανέλαβε τον Ολυμπιακό έχει βάλει 200 εκατ. ευρώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σημείο τριβής είναι η άρνηση Μαρινάκη να δώσει χρήματα στον Κόκκαλη, επιμένοντας όλα τα λεφτά να πάνε στον Ολυμπιακό.

Η διαφορά που χωρίζει τους δύο άνδρες δεν είναι μικρή, όμως τόσο η χθεσινή συνάντηση όσο και η κοινή εμφάνιση μαρτυρούν τη θέληση να κλείσει η συμφωνία.

Ένα ακόμη σημείο που χρήζει αποσαφήνισης είναι το «Καραϊσκάκης ΑΕ».

Αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι διατεθειμένος να αναλάβει και τα χρέη της εταιρείας -υπολογίζονται σε 25 εκατ. ευρώ- τότε ουσιαστικά η προσφορά του εφοπλιστή για τον Ολυμπιακό ανέρχεται στο μυθικό ποσό των 125 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως και να έχει το πράγμα πάντως, αυτή τη στιγμή, τα πάντα είναι ρευστά και από τις δηλώσεις των εμπλεκόμονων πλευρών η Παρασκευή θα είναι η ημερομηνία καταλύτης για την – ή όχι- αλλαγή ρότας  του Ολυμπιακού με νέο «καπετάνιο» στο τιμόνι του.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης