Στο συνολικό ποσό των 386.750 ευρώ έφτασε το ύψος των επιβληθέντων προστίμων της νομαρχίας Θεσσαλονίκης σε εμπόρους του νομού τον προηγούμενο μήνα. Τη… «νύφη πλήρωσαν» 35 υπαίθριοι πλανόδιοι έμποροι και 54 επιχειρήσεις για σειρά αγορανομικών και άλλων παραβάσεων, που διαπιστώθηκαν από τους ελέγχους της Διεύθυνσης Εμπορίου.

Από τους ελέγχους προέκυψαν τέσσερα μη κανονικά δείγματα τροφίμων και ένα μη κανονικό και μη σύμφωνο δείγμα βιομηχανικού είδους. Σε μια επιχείρηση δεσμεύτηκαν οχτώ ψηφιακοί δέκτες, καθώς δεν αναγραφόταν η χώρα προέλευσης (Κίνα) και σε τρεις επιχειρήσεις δεσμεύτηκαν 29 θερμοσίφωνες για τον ίδιο λόγο (ΠΓΔΜ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ένα αρτοποιείο κατασχέθηκαν 300 κιλά αλεύρι και πέντε κιλά βύνη, αφού είχε περάσει η ημερομηνία λήξης, ενώ διαπιστώθηκαν 26 παραβάσεις αγορανομικού περιεχομένου και διαβιβάστηκαν στον εισαγγελέα 18 μηνυτήριες αναφορές. Το τραγικότερο είναι πως από τις 54 επιχειρήσεις στις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα, οι 27 διαπιστώθηκε να διαθέτουν μη ασφαλή και μη κανονικά τρόφιμα. Οι άλλες 16 διαπιστώθηκε να χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης, αντί κίνησης.

ΠΗΓΗ:Aggelioforos

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης