Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν την Κυριακή (7/10) στους νομούς Δράμας και Έβρου, ένας 49χρονος Έλληνας και ένας 47χρονος ξένης υπηκοότητας, καθώς προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά επτά μετανάστες που δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση στην επαρχιακή οδό Ξάνθης – Δράμας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παρανεστίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 49χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου, ωστόσο αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε η καταδίωξή του από τους αστυνομικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο αργότερα ο 49χρονος ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη, ενώ ο συνοδηγός – συνεργός του, τράπηκε πεζός σε φυγή και αναζητείται.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση στην επαρχιακή οδό Σουφλίου-Μεγάλου Δερείου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, συνέλαβαν έναν 47χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε  μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο εσωτερικό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα παραπάνω οχήματα κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Παρανεστίου και Σουφλίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης