Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα στην Ακτή Ελεφαντοστού και την Πορτογαλία, με τον οποίο άνοιξε η αυλαία του 7ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στο «Nelson Mandela Bay» του Πορτ Ελίζαμπεθ, σε πολύ παιχνίδι αρκετά φτωχό σε φάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ίβηρες έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα στο σκορ στο 11’, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, o οποίος αναδείχθηκε MVP του ματς,  με ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, «σημάδεψε» το δεξί δοκάρι του Μπάρι.

Στις 21:30 στον άλλο αγώνα του ομίλου η Βραζιλία θα τεθεί αντιμέτωπη με την Βόρειο Κορέα.

Χωρίς διάθεσή να ρισκάρουν μπήκαν στο παιχνίδι οι δύο ομάδες, οι οποίες το μόνο που κατάφεραν ήταν να εξουδετερώσουν η μία τα ατού τις άλλης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μόλις δύο καλές φάσεις στο πρώτο μέρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη ανήκε στους Ίβηρες, οι οποίοι είχαν δοκάρι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο διεθνής άσος της Ρεάλ Μαδρίτης εξαπέλυσε έναν κεραυνό έξω από τη μεγάλη περιοχή των Ελεφάντων, ωστόσο ήταν άτυχος αφού είδε τη μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Μπαρί.

Η Ακτή Ελεφαντοστού, η οποία σημειωτέον, αγωνίστηκε στο πρώτο μέρος χωρίς τον Ντρογκμπά, έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Μάλιστα κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της στα καρέ του Εντουάρντο στο 24’, με τον Ζερβίνιο, με τον Πάουλο Φερέιρα να καθαρίζει τη φάση με εξαιρετική προβολή.

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με τους «Ελέφαντες» να έχουν δύο πολύ καλές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ

Η πρώτη ήταν στο 50′, όταν ο Καλού δεν πρόλαβε την τελευταία στιγμή τη σέντρα του Ντιντάν από τα δεξιά, και τέσσερα λεπτά αργότερα όταν και πάλι ο Καλού έκανε ένα πολύ ωραίο πλασέ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αναγκάζοντας τον Πορτογάλο γκολκίπερ να μπλοκάρει.

Στο 66’ ο Ντρογκμπά πέρασε στο παιχνίδι και γνώρισε την αποθέωση από τους φιλάθλους.

Η ομάδα του Έρικσον συνέχισε να έχει τα ηνία του αγώνα, απειλώντας εκ νέου στο 60’ με μία κοντινή κεφαλιά του Ζερβίνιο, η οποία ωστόσο δεν βρήκε στόχο.

Βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να απειλήσει την εστία της Ακτής Ελεφαντοστού, ο προπονητής των Ιβήρων, Κάρλος Κεϊρός προσπάθησε να αλλάξει την ροή του αγώνα, κάνοντας δύο αλλαγές από το 55′ μέχρι το 62′ (Σιμάο και Τιάγκο αντί των Ντάνι και Ντέκο).

Παρά τις αλλαγές του Πορτογάλου ομοσπονδιακού τεχνικού, η… παρέα του Ρονάλντο (ήταν «εξαφανισμένος» στο β’ μέρος) δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στα καρέ του Μπάρι.

Έτσι χρειάστηκε να φτάσουμε στο 80′ για να δούμε κάποια φάση άξια αναφοράς από πλευράς Πορτογάλων.

Ο Ρονάλντο εκτέλεσε απευθείας φάουλ με μέτωπο προς την εστία, ωστόσο είδε τη μπάλα να περνάει άουτ.

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση στο παιχνίδι, το τέλος του οποίου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ.

Ακτή Ελεφαντοστού-Πορτογαλία 0-0

Γκολ:


Κίτρινες:
Ζοκορά, Ντεμέλ – Κριστιάνο Ρονάλντο

To δοκάρι του Ρονάλντο:

Ακτή Ελεφαντοστού (Σβεν Γκόραν Έρικσον): Μπάρι, Κόλο Τουρέ, Ζοκορά, Καλού (66′ Ντρογκμπά), Τιοτέ, Ζερβίνιο (82′ Κεϊτά), Ντιντάν, Τιένε, Γιάγια Τουρέ, Ντεμέλ, Έμπουε (89′ Ρομαρίκ).

Πορτογαλία (Κάρλος Κεϊρόζ): Εντουάρντο, Άλβες, Φερέιρα, Καρβάλιο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μέντες, Λίεντσον, Ντάνι (55′ Σιμάο), Μεϊρέλες (85′ Αμορίμ), Ντέκο (62′ Τιάγκο), Κοεντράο.
 
Διαιτητής
: Χόρχε Λαριόντα (Ουρουγουάη)

Ακτή Ελεφαντοστού
  Πορτογαλία
0 Γκολ
0
1 Σουτ στο τέρμα
2
4 Άστοχα σουτ
5
18 Φάουλ κατά
13
6 Κόρνερ
4
2 Οφσάιντ
1
2 Κίτρινες κάρτες
1
0 Κόκκινες κάρτες
0
50% Κατοχή μπάλας
50%

Θεατές: 37.034

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης