Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση η Εθνική Ελλάδας αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Ιταλία σε διεθνή φιλικό αγώνα που διεξήχθη στο γήπεδο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ προηγήθηκε με γκολ του Γκέκα στο 50’, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Λούκα Τόνι ισοφάρισε με κεφαλιά.

Η Ελλάδα αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο με 4-5-1, έχοντας τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, ο οποίος έκανε πολύ καλή εμφάνιση και τους Βύντρα, Σπυρόπουλο, Παπασταθόπουλο, Δέλλα στην άμυνα. Στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Μπασινάς, Τζιόλης και Κατσουράνης, στα πλάγια οι Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης και στην κορυφή της επίθεση ο Μάντζιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Εθνική κατάφερε να περιορίσει την επιθετικότητα των Ιταλών στο πρώτο μέρος, χωρίς να είναι όμως επιθετικά ανάλογη. Στο 11’ ο Μάντζιος επιχείρησε ένα σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 25’ Σπυρόπουλος και Καραγκούνης συνδυάστηκαν και από τη σέντρα ο Κατσουράνης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.  

Στο δεύτερο μέρος, η Ιταλία απείλησε πρώτη την εστία του Αλέξανδρου Τζόρβα. Στο 48’ ο Έλληνας τερματοφύλακας είπε δύο φορές “όχι” στον Καμορανέζι. Η αντίδραση των Ελλήνων ήταν άμεση και στο 50’ ο Φάνης Γκέκας άνοιξε το σκορ. Μετά από κάθετη μπαλιά του Τζιώλη, ο Γκέκας βγήκε απέναντι στον Ντε Σάνκτις και με έξοχο πλασέ πέτυχε το 1-0.

Η χαρά του 1-0 κράτησε μόλις τέσσερα λεπτά, αφού ο Τόνι με κεφαλιά στο 54’ ισοφάρισε σε 1-1. Η “σκουάντρα ατζούρα” προσπάθησε να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά ο Τζόρβας στο 58’ νίκησε εκ νέου τον Καμορανέζι. Η τελευταία ευκαιρία του αγώνα σημειώθηκε στο 73’ με τον Κατσουράνη να στέλνει με σουτ την μπάλα άουτ.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι οι Πλιάτσικας και Νίνης χρησιμοποιήθηκαν σαν αλλαγές στο 88ο λεπτό.

Κίτρινες κάρτες: Βύντρα – Καμορανέζι

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Δέλλας, Μπασινάς (88΄ Πλιάτσικας), Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (46΄ Λυμπερόπουλος), Σαλπιγγίδης (88΄ Νίνης), Μάντζιος (46΄ Γκέκας).

Ιταλία (Μαρτσέλο Λίπι): Ντε Σάνκτις, Μπονέρα, Γκρόσο, Κιελίνι (46΄ Λεγκροτάλιε), Καναβάρο (60΄ Γκαμπερίνι), Ντε Ρόσι, Καμορανέζι (60΄ Μάτζο), Γκατούζο, Τόνι (60΄ Τζιλαρντίνο), Μοντολίβο (46΄ Πέπε), Ρόσι (69΄ Ιακουΐντα).

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης