H κυβέρνηση της Ιρλανδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ζήτησε από το Ισραήλ να ανακαλέσει ένα μέλος του προσωπικού της πρεσβείας του στο Δουβλίνο, για τη χρησιμοποίηση πλαστών διαβατηρίων στη δολοφονία ενός κορυφαίου στελέχους της Χαμάς, στο Ντουμπάι, τον Ιανουάριο.

Ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι από έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι οκτώ ιρλανδικά διαβατήρια που χρησιμοποιήθηκαν από υπόπτους στη δολοφονία του Μαχμούντ αλ Μαμπχούχ ήταν πλαστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η χρήση πλαστών ιρλανδικών διαβατηρίων από ένα κράτος, με το οποίο η Ιρλανδία έχει φιλικές διμερείς σχέσεις, είναι σαφώς απαράδεκτη και απαιτεί αυστηρή απάντηση» τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι δεν θα αποκαλύψει το όνομα ούτε το αξίωμα του μέλους του προσωπικού της πρεσβείας, σύμφωνα με την διπλωματική πρακτική.

«Θέλω να δηλώσω καθαρά ότι ο περί ου ο λόγος αξιωματούχος δεν κατηγορείται και δεν θεωρείται ύποπτος για κάτι συγκεκριμένο. Είναι θύμα των ενεργειών του κράτους που εκπροσωπεί» υπογράμμισε ο Μάικλ Μάρτιν.

Το Ντουμπάι κατηγόρησε το Ισραήλ ότι είναι πίσω από τη δολοφονία του διοικητή της Χαμάς και έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα πάνω από 20 ύποπτων μελών μίας ομάδας, η οποία, όπως υποστηρίζει, εντόπισε και σκότωσε τον Παλαιστίνιο, χρησιμοποιώντας πλαστά βρετανικά, ιρλανδικά, γαλλικά, γερμανικά και αυστραλιανά διαβατήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης