Αθώος δήλωσε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ο οποίος απολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας… αποκήρυξε τις έκνομες δράσεις της οργάνωσης και ισχυρίστηκε πως είχε άγνοια για τα τάγματα εφόδου. 

Ο πρώην βουλευτής κράτησε αποστάσεις από τις επιθέσεις στις οποίες πρωτοστατούσαν βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής επικαλούμενος άλλωστε την ανεξαρτητοποίησή του, διαρκούσης της ανάκρισης για την εγκληματική οργάνωση. Ο έμπορος ζωοτροφών από τη Λάρισα ισχυρίστηκε ότι πρώτα εξελέγη βουλευτής στις εκλογές του 2012 και στη συνέχεια γνώρισε τον αρχηγό Νικ. Μιχαλολιάκο και του ζητήθηκε να γίνει υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής κι όχι μέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής έκανε λόγο για «άτομα περιθωριακά στη ζωή που προσπαθούν να βρουν πολιτικούς χώρους για να ικανοποιήσουν το εγώ τους», προσθέτοντας ότι το κόμμα δεν είχε μηχανισμούς για να απομακρύνει αυτούς τους ανθρώπους. Χαρακτήρισε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την επίθεση κατά του ΠΑΜΕ ως το κομβικό σημείο που τον οδήγησε στην ανεξαρτητοποίησή του. «Υπήρχε μία εικόνα ότι ήταν προβοκάτσια, ότι κάποιος παρεισέφρησε στο κίνημα μέσα για να γίνει αυτό το συμβάν» είπε προσθέτοντας ότι στα «πηγαδάκια» όλοι ήταν σκεπτικοί. 

Κατηγορούμενος: Ήταν ένα θέμα τρομακτικό και όλοι έλεγαν ότι κάποιος μπήκε στο κίνημα για να κάνει ζημιά.

Πάρεδρος: Ήταν μόνο προβοκάτσια; Και η πολιτική ευθύνη που ανέλαβε ο ίδιος ο Νικ. Μιχαλολιάκος;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατηγορούμενος: Αυτό έγινε πολύ πιο μετά. Το 2015, κοντά στις εκλογές, σε μία συνέντευξη. 

Η αναφορά πάντως του Χρ. Αλεξόπουλου στο ενδιαφέρον του για τα Ελληνόπουλα εξόργισε τη μητέρα του Παύλου Φύσσα που τον άκουγε. 

Κατηγορούμενος: Με ενδιαφέρει η Ελλάδα και τα παιδιά της χώρας. Με ενδιαφέρει να σώσω τα Ελληνόπουλα, ό τι μπορώ από αυτά. 

Μάγδα Φύσσα: Το δικό μου γιατί το σκοτώσατε;

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής ισχυρίστηκε ότι αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση της οργάνωσης.«Έβλεπα ότι κάποιοι λειτουργούσαν πιο ακτιβιστικά, πιο ακραία. Ήμουν αντίθετος με τις παραλλαγές παντελόνια και τα κολλητά μπλουζάκια. Ήταν στυλ μιλιταριστικό που δεν είχε σχέση με εμένα. Η εικόνα μας δεν έδειχνε ένα καλό πρόσωπο στην κοινωνία και απομακρυνόταν ο κόσμος που ήθελε να μας στηρίξει» ανέφερε και εξήγησε ότι δεν διαμαρτυρήθηκε σχετικά, ωστόσο έφερε, όπως είπε, ενστάσεις σε μια κοινοβουλευτική ομάδα για τον τρόπο ντυσίματος και την εμφάνιση με τα κολλητά μπλουζάκια και τα εμφανή τατουάζ. Επεσήμανε, δε, πως υπήρχε «πολιτική ανωριμότητα από μικρές ομάδες που είχαν δημιουργηθεί και ντυνόταν ομοιόμορφα», δείχνοντας τις περιοχές της Νίκαιας και του Πειραιά, αφού «η υπόλοιπη Ελλάδα δεν είχε τέτοια θέματα».

Κατηγορούμενος: Με έβρισκαν αντίθετο, γιατί εμείς δεν είχαμε σχέση με το μιλιταρισμό. 

Πρόεδρος: Αυτά σας έκαναν να διαφοροποιηθείτε;

Κατηγορούμενος: Και συμπλοκές που έβλεπα από την τηλεόραση. Στη Νίκαια κάποιες φασαρίες, μια συμπλοκή με το ΠΑΜΕ, και μετέπειτα η δολοφονία του Π. Φύσσα. Ήδη είχα αντιδράσει όταν επιτέθηκαν στο Μελιγαλά μέλη της Χ.Α. σε κάποιο γνωστό μου. Βέβαια, δεν ήμουν κάποιος για να εισακουστώ. 

Ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος προτίμησε στην απολογία του να δείξει…αδιάβαστος, λέγοντας πως δεν είχε διαβάσει το καταστατικό της Χρυσής Αυγής: «Το καταστατικό δεν το διάβασα. Του έριξα μια ματιά όταν κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο. Και στο ΛΑΟΣ το ίδιο έκανα. Πιστεύω ότι συντάσσονται από κάποιους με νομικές γνώσεις και πάνε με αυτά που απαιτούνται από τον Άρειο Πάγο για να εγκριθεί. Τι παραπάνω θα είχε να εισφέρω;» αναρωτήθηκε. Όσο για το καταστατικό που έχει κατατεθεί από τον δημοσιογράφο Δημ. Ψαρρά ως το πραγματικό είπε: «Κάποιος το έφτιαξε, δεν ξέρω ποιος και δεν ξέρω γιατί. Δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου».

Όσον αφορά στον οξύ πολιτικό λόγο, υποστήριξε ότι ο ίδιος είχε κάνει λίγες ομιλίες, στις οποίες -όπως επεσήμανε- είχε παρεκτραπεί και αυτός. «Έχω καταραστεί τον Σαμαρά στην Κατερίνη το 2013. Υπήρχε ένα κλίμα αρνητικό απέναντί μας και από συναδέλφους της ΝΔ, αλλά έβλεπα και μία ομαδοποίηση κατηγορητηρίου εναντίον όλων μας» εξήγησε.

Για τα τάγματα εφόδου ανέφερε: «Πρώτη φορά στην τηλεόραση άκουσα τον όρο». «Δεν το είχα ακούσει στους χώρους της Χρυσής Αυγής» υποστήριξε. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης